Homoseksuaalin jääkiekkoilijan ulostulo ilahdutti – naisten joukkueissa erilainen suhtautuminen: "Häkellyn jo kysymyksestä"

Seksuaalivähemmistöjen asema jääkiekkopiireissä nousi pinnalle – entinen jääkiekkoilija Jarkko Ruutu kommentoi asiaa Viiden jälkeen -lähetyksessä 5:35
Jarkko Ruutu puhuu videolla jääkiekkoväen suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin.

Jääkiekkovalmentaja Pasi Mustonen ilahtui, kun ex-kiekkoilija Janne Puhakka avautui julkisesti homoseksuaalisuudestaan. Mustosen mielestä naisten ja miesten jääkiekkomaailmoissa on isoja eroja. 

Pasi Mustosella on pitkä kokemus sekä naisten että miesten jääkiekosta. Hän on valmentanut muiden muassa Oulun Kärppien ykkösdivisioonajoukkuetta ja eri joukkueita Ruotsissa. Naisten päävalmentajana hän on toiminut vuodesta 2014 lähtien. 

Mustosen sanoo, ettei hänen valmentamissaan joukkueissa ole tullut esiin yhtään homoseksuaalia. Entä naisten puolella?

– Häkellyn jo kysymyksestä. Naisille se on niin luonnollinen asia. Kaikki tietävät, että kaikki hyväksyvät asian, Mustonen sanoi MTV Urheilulle. 

"Vyyhti alkaa purkautua"

Mustosen mielestä Mustosen puheenvuoro oli tärkeää koko urheilun ja varsinkin jääkiekon kannalta. Hän ei ole sinänsä yllättynyt, että kesti näin pitkään ennen kuin ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilija tuli ulos kaapista. 

– Pelaajat pelkäävät työpaikkansa puolesta ja siihen, että heidät leimataan. Sikäli se on kornia, koska rakkaus on elämän perustarve. 

Mustonen käyttää ilmaisua "tukahtunut ilmapiiri". Yhteiskunnan kehitys aiheuttaa hänen mielestään sen, että pelaajien on vastaisuudessa helpompi tulla esiin

– Siitä se vyyhti alkaa purkautua. Ei kaikkea tarvitse kertoa julkisuuteen, mutta joukkueen sisällä asiasta kertominen voi olla tärkeä asia. Pelaaja pystyy varmasti pelaamaankin paremmalla tasolla, kun hän tuntee olonsa turvalliseksi. 


Lue myös:

    Uusimmat