Entinen NHL-kiekkoilija Jarkko Ruutu seksuaalivähemmistöistä jääkiekossa: "Olet sitten homo tai hetero, niin sillä ei ole mitään merkitystä"

5:35
Videolla Jarkko Ruudun puhelinhaastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Entinen NHL-kiekkoilija Jarkko Ruudun mielestä ihmisen seksuaalisella suuntautumisella ei ole minkäänlaista merkitystä jääkiekossa. Hän kertoi oman näkemyksensä aiheesta MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Entinen Liigakiekkoilija Janne Puhakka kertoi viime viikolla avoimesti omasta homoseksuaalisuudestaan ja aihe on noussut nyt suuremman keskustelun aiheeksi. Ruutu sanoo, ettei havainnut oman uransa aikana samanlaista keskustelua.

– Se on ollut sivuseikka. Peli on aina ollut peliä ja oikeastaan siitä ollaan puhuttu. En usko, että sillä on mitään merkitystä. Ainoa merkitys on sillä, että mitä jäällä tapahtuu. Olet sitten homo tai hetero, niin sillä ei ole mitään merkitystä, Ruutu toteaa.

– Yhteiskunta on muuttunut ja asioista puhutaan avoimesti. Luulen, että sen takia tästä aiheesta puhutaan nyt enemmänkin, mikä on hieno juttu. Ollaan paljon avoimempia monissa muissakin asioissa. Oikeuksiin ja niihin liittyviä asioita on nostettu paljon rohkeammin esille ihan valtakunnallisella ja poliittisella tasolla sekä urheilupiireissä, Ruutu jatkaa.

Ruutu ei usko, että ihmisen homoseksuaalisuus voisi vaikuttaa negatiivisella tavalla jään puolella, esimerkiksi jos vastustaja yrittäisi päästä pelaajan ihon alle.

– En usko, että enää nykypäivänä. Nykyään on niin tiukat säännöt ja isot sanktiot. Mikrofonit ja kamerat ovat kaikkialla sekä asenteet ovat muuttuneet todella paljon. Se on hyvä, että asiat muuttuvat, Ruutu päättää.

Ylälaidan videolla Jarkko Ruudun kommentit aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja