Mainos

Naisihanne muuttunut rajusti – tällainen pitää nykyään olla

Oikea ravinto ja kova treeni. Siinä ovat nykynaisen keinot vastata 2010-luvun naisihanteeseen. 

Kuntosaleilta kautta maan kuuluu samaa viestiä: naisten treenaaminen on mullistunut viime vuosina.

Jos ennen salilla käytiin ryhmäliikunnassa ja ujosti hieromassa laitteita, nyt annetaan vapaapainoillekin ronskisti kyytiä. Tavoitteena on lihaksikas keho. 

–  Tuntuu, että kun meille tulee tuollaisia 20 vuoden molemmin puolin olevia tyttöjä, niin kaikilla on tavoitteena bikinifitness, sanoo Fressin kuntokeskusvastaava Arto Hellsten Oulusta.

– He miettivät proteiinien määriä. Ei niinkään mietitä, että kuinka vähän minä syön, vaan syönkö tarpeeksi proteiinia ja sitä, että ehtiikö palautua harjoituksista.

Asiantuntijan mukaan taustalla on isompi yhteiskunnallinen ilmiö. 

– Naisihanne on muuttunut langanlaihasta hyvin huippuunsa viritetyksi, treenatuksi, laihdutetuksi ja tarvittaessa myös kirurgisesti rakennetuksi, näkee professori Taina Kinnunen Tampereen yliopistosta.

Takavuosina naisen piti olla milloin laiha, milloin rintava.

– Nyt pitää olla nimenomaan sopivasti lihaksikas, lihasta ei saa olla tietenkään liikaa. Ajatellaan, että se jotenkin vaarantaa naiseuden edelleen, mutta silti siellä on oltava jotain lihasta, joka tekee naisvartalosta oikean mallisen. 

Liikkuminen sinänsä on tietenkin erittäin positiivista, mutta muuttuvien ihanteiden perässä juoksemista kannattaa varoa.

– Välillä tuntuu siltä, että ei ikinä löydy sitä pistettä, jossa nainen voisi olla tyytyväinen itseensä. Aina kun luulee saavuttaneensa sen ihanteen, niin aina sitä rajaa siirretään vielä kauemmas ja vielä vaikeammin tavoitettavaksi. Niin kuin nyt on käynyt viime vuosina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.