Mainos

Naiset vetoavat kurdiparlamentaarikon puolesta

Tuhannet naiset eri puolilla maailmaa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen turkkilaisessa vankilassa istuvan kurdiparlamentaarikko Leyla Zanan vapauttamisen puolesta. Jokainen allekirjoittajista lupaa istua yhden päivän vankilassa Zanan sijaan.

Leyla Zana kärsii parhaillaan viidentoista vuoden vankeustuomiota kurdien itsenäisyyspyrkimysten tukemisesta. EU-parlamentti on myöntänyt hänelle Saharovin palkinnon, jonka myötä parlamentti pyrkii edistämään ihmisoikeuksien kunnioitusta.

Naisten aloitteesta liikkeelle lähtenyt Päivä vankilassa Leyla Zanan puolesta -kampanja oli kerännyt helmikuuhun mennessä noin 4000 nimeä. Nimiä kerätään edelleen, ja vetoomus kurdikansanedustajan puolesta on määrä luovuttaa kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta Turkin viranomaisille.

Allekirjoittajien joukossa on lukuisia julkisuuden henkilöitä, poliitikoita, taiteilijoita ja kansainvälisten naisjärjestöjen edustajia neljästätoista Euroopan maasta, Latinalaisesta Amerikasta, Afrikasta ja Aasiasta. Suomalaisia vetoomuksen allekirjoittajia on mm. Unescon rauhanpalkinnon saaja Helena Kekkonen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.