Naiset tekevät miehiä enemmän töitä

Miehet tekevät naisia vähemmän töitä. Mikäli läsnä on naisia, miehen työteho laskee entisestään.

Ponemon Instituten selvityksen mukaan naiset tekevät miehiä enemmän töitä. 3M-yhtiölle tehdyn selvityksen tarkoituksena oli tarkastella näyttöön asennettavan yksityisyyssuodinten vaikutuksia tuottavuuteen, mutta selvityksestä kävikin selkeästi ilmi, että naistyöntekijät painavat miehiä enemmän duunia.

Forbesin mukaan selvitykseen osallistui 274 työntekijää Yhdysvalloista. Heistä 53 prosenttia oli naisia, 47 prosenttia miehiä.

Koe kesti kymmenen minuuttia; tästä ajasta naiset tekivät töitä 2,5 minuuttia ja miehet 2,1 minuuttia. Jos näyttöön asetettava suodatin oli käytössä, naiset työskentelivät 4,9 ja miehet 4,3 minuuttia. Jos työntekijälle annettiin mahdollisuus lähteä, naisista 38 prosenttia otti tilaisuudesta vaarin. Miehistä poistui 52 prosenttia.

Yllättäen myös työtiimin kokoonpano vakuttaa työtehoon: selvityksessä huomattiin, että miehet tekivät vähemmän töitä, jos paikalla oli naisia. Jos tutkija ja testihenkilö olivat miehiä, töitä tehtiin 3,6 minuuttia. Mikäli kumpikin oli nainen, työhön käytettiin neljä minuuttia. Naistutkijan seurassa miestestihenkilö onnistui työskentelemään vain 2,8 minuutin edestä.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde:Forbes

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja