Microsoft kokeili Japanissa nelipäiväistä työviikkoa – vaikutukset hämmentävät: Tuottavuus kasvoi jopa 40 prosenttia

Microsoftin kuukauden mittainen kokeilu lyhentää työviikko Japanissa nelipäiväiseksi oli valtava menestys. Asiasta kertovat muun muassa The Guardian ja Fast Company.

Microsoft kertoo Japanissa tekemästään kokeilusta siirtyä lyhyempään työviikkoon viime elokuussa. Tulokset ovat huimia, sillä lyhyemmästä työajasta huolimatta työntekijät olivat merkittävästi tuottavampia.

Kokeilun periaatteisiin kuului, että työntekijöitä kannustettiin käyttämään vapautunutta aikaa vapaaehtoistyöhön, ammatilliseen kehittymiseen ja viettämään enemmän aikaa perheen kanssa.

– Työskentele nopeasti, lepää hyvin ja opi paljon, Microsoftin Japanin osaston toimitusjohtaja Takuya Hirano sanoi yhtiön verkkosivuilla The Guardianin mukaan.

Muutos miellytti

Tuloksena oli 39,9 nousu myynnissä verrattuna samaan aikaan edellisvuonna. Lisäksi yhtiö säästi 23 prosenttia sähkönkulutuksessa ja 58,7 prosenttia printtipaperin määrässä. Printtaamiseen vaikutti myös samaan aikaan käynnissä ollut viestintähanke.

Vähemmän yllättäen lähes kaikki pitivät muutoksesta.

Työntekijöistä 92,1 prosenttia hyväksyi lyhyemmän työviikon ja 97 prosenttia piti lisääntyneestä ajasta perheen ja henkilökohtaisen kehityksen kanssa.

Japanin työkulttuuria on perinteisesti leimannut ankara työetiikka. Maassa tuli viime huhtikuussa voimaan uusi työlaki, joka rajoittaa normaalioloissa ylityöt 45 tuntiin kuukaudessa.

Kokeilun tuloksista kertoi Suomessa Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja