Naiset kertoivat seksialoitteista: "Mies hyppää päälle kuin sonni"

Yli 50-vuotiaille kohdennettu seksikysely paljasti, miten aloite parisuhteen petipuuhiin tehdään. Näin mehukkaasti naiset kuvailivat viettelyään!

Studio55.fi:n seksikyselyn vastaajat kertoivat, että useimmin seksialoitteet ajoittuivat kahdenkeskisiin iltoihin, kiirettömiin aamuihin sekä perinteiseen lauantaisaunaan.Villeimmät vain tarttuivat spontaanisti toimeen. Kyselyn mukaan miehet tekivät aloitteen naisia useammin, mutta miten naiset kuvailevat näitä viettelyn hetkiä?

Spontaania säpinää

– Joskus kotiintulosuukko laukaisee aloitteen, ja lapsi on yleensä tuolloin jo ulkona tai kavereiden kanssa poissa kotoa. Mutta myös saunanpuhtaana, hyvän ruoan ja viinin jälkeen se on aivan ihanaa. Joskus keittiössä puuhaillessani mieheni halaa takaapäin... ja se saattaa jatkua sitten makuuhuoneessa.

– Milloin vain siltä tuntuu. En halua rutiineja.

– Lasten ollessa pieniä toinen teki yleensä aloitteen. Nyt tilanne tulee päälle niin nopeasti, ettei aloitteen tekemistä tarvita. Kiihottuminen tapahtuu yleensä nimenomaan sanattomasti, osaamme aistia tiedostamattomistakin merkeistä suunnan. Aloite tehdään missä tilanteessa ja mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

– Vuoteessa yleensä illalla tai aamulla – hän alkaa hyväillä ja välillä huolehtii siitä, että minä tyydytyn, ja välillä hän huolehtii vain omista tarpeistaan. Silloin tällöin aloite tulee yllättäen vaikka keittiössä: hän vain ilmoittaa, että nyt seisoisi ja katsahtaa kutsuvasti – ja silloin mennään...

– Mies hyppää päälle kuin sonni.

– Tilanne voi alkaa vaikka yhteisen tanssi-illan päätteeksi, kun palataan kotiin. Yhteisten kotiaskareitten lomassa saatetaan pitää "huilitauko". Ja viikonloppuisin aamiaisen jälkeen molemmat tykkää mennä ruokalevolle...

– Ei katso aikaa eikä paikkaa. Ihan missä vain kipinä saattaa iskeä. Joskus riittää katse, hellä suudelma, hipaisu, silitys, halaus tai vain se, että aamulla herää toisen vieressä iho ihossa.

Lämmittelyä pitkin päivää

– Päivän mittaan saan ihania silmäilyjä, pusuja, haleja...

– Jo päivällä alkaa "lämmittely" ja vihjailu. Usein olen ollut työmatkalla ja sen jälkeen alkaa "piiritys"

– Yleisimmin aloite tehdään sängyssä, nukkumaan mennessä tai aamuyöstä. Tilanne alkaa selkähieronnalla tai sivelyllä, ja etenee sitten, mikäli siltä vaikuttaa. Joskus aloite tehdään illan edetessä esimerkiksi TV:n ääressä. Annamme jalka-, selkä- ja hartiahierontaa toisillemme ja tällöin saattaa tulla tietoiseksi muistakin kehon osista.

Kiireettömät ja mukavat hetket

– Mökillä viikonloppuisin.

– Lauantaina saunan jälkeen

– Aamulla, hyvin nukutun yön jälkeen, yleensä viikonloppuisin, kun miehellä on arkityöt hyvin hanskassa. Mies alkaa hyväillä, ottaa yöasunsa pois ja kysyy, onko minun liukuvoidepurkkini lähettyvillä.

Lauantaina saunassa joko ehdotan suoraan tai aloitan koskettamalla.

Iltaisin käymme yhdessä suihkussa: pesemme, silittelemme ja nautimme ihonkosketuksesta. Suihkunraikkaana menemme vuoteeseen, jossa helliminen jatkuu. Välillä saatamme nukahtaa. Jos hyväilyt johtavat yhdyntään, se voi tapahtua vasta aamuyöllä. Meillä ei ole pikapanoja, maltamme pitää toisiamme lähellä, josta seuraa ajoittain rajuakin nautintoa.

– Yleensä kun olemme matkoilla ja mieheni on rentoutunut (nukkunut ensin 2-3 ensimmäistä päivää). Olemme syöneet, ottaneet muutaman ja ehkä käyneet vähän tanssimassa.

Asumme kumpikin omissa asunnoissa, joten tapaamme toistemme luona yleensä viikonloppuisin. Saunomme, syömme hyvin ja nautimme olosta.Vuoteessa kumppanini tekee yleensä aloitteen, hän suukkottelee, hyväilee ja esileikkimme on pitkää ja nautinnollista. Hän myös kehuu minua hyväksi rakastajaksi ja kerromme toisillemme kokemuksia rakastelun aikana. Se lisää molemminpuolista nautintoamme.

Viikolla iltaisin nukkumaan mennessä, koska harrastamme paljon ja tulemme kotiin vasta klo 19-21. Viikonloppuisin minusta on ihanaa herätä aikaisin, syöda aamupala, lukea päivän lehdet ja herätellä sitten mieheni rakastelemaan. Viikonloppuna harrastamme seksiä eri muodoissa myös päivisin.

– Teen aloitteen, jos on hyvä fiilis ja ollut mukava päivä. Sellainen, jossa minutkin on huomioitu muuna kuin vain ilmaisena piikana.

– Aamulla noin kahdeksan aikoihin herätessämme "köllöttelemme" kyljekkäin, kuin "kaksi lusikkaa". Lepäilemme ja usein huudahdamme: "Kiva, kun ei tarvitse mennä töihin". Eläkeaika on ollut elämän parasta aikaa. Jos meillä on lähtö jonnekin, köllöttely jää lyhyemmäksi, mutta 2-3 kertaa viikossa se johtaa pitemmälle. Ei siinä tarvitse yrittää mitään "esileikkejä" eikä muutakaan virittelyä.Aika pian miehellä alkaa "seistä" ja siitä sitten suoraan asiaan."Asia" on sellainen, että vain oleilemme, ilman mitään yrittämisiä tai riehumista, lähinnä levollista sisäkkäin olemista. Minä satun olemaan niitä Osmo Kontulan tutkimuksen mukaan harvinaisia,12 % ryhmään kuuluvia naisia, jotka kokevat ns. multiorgasmin. Ensimmäinen tulee jo miehen sisään työntymisellä ja jatkuu sitten yhä uudelleen, kertoja on mahdotonta laskea. Aikaa kuluu pari tuntia aamun ihanuudesta nautiskellen, joskus otamme lasillisen tai pari kuohuviiniä, ja jatkamme taas. Olemme olleet naimisissa lähes 40 vuotta.

Halujen herättelyä

– Kun mitään ei ole tapahtunut vähään aikaan, viettelen mieheni vaatteilla tai muilla tavoin tekemään niin sanotusti itse aloitteen ja kokemaan, että hän saa haluamansa. Hän ei ole romanttinen eikä aloitteellinen, jota kaipaisin, mutta en halua loukata häntä kertomalla, että on itse asiassa aika tylsä. Minun pitää jotenkin herättää hänet haluamaan.

– Viikonloppuisin mieheni vihjailee, että jospa...Hän on hyvin aktiivinen vielä, mutta minulta hävisivät halut munasarjaleikkauksen ja vaihdevuosien astuessa kuvaan.

– Hyväilen niin pitkään, että kumppani lämpenee. Toisinaan hän kieltäytyy tai muuten puuhaa jotain muuta etten saa tilaisuutta lähestyä. Yleensä teen aloitteen nukkumaan mennessä, mutta haluaisin milloin vain ajankotana vaihtelun vuoksi. Puoliso vetäytyy tilanteesta välittömästi.

– Mainitsen asiasta, että olisiko mahdollista, että nyt olisi aikaa asialle. On myös huomioitava toisen vireystila, koska työ on ruumiillisesti raskasta ja vie paljon jo tässä iässä voimavaroja.

– Muutaman oluen jälkeen rohkenen yrittää.

– Katsomalla seksifilmejä.


– Jompi kumpi kysyy: "Onks bordelli tänään auki".

– Kun toinen huomaa että toisella on tarvetta, silloin yleensä itsensä lataa samaan

Etukäteen sovittua

– Ilmoitan sanallisesti tai elekielellä, että haluan seksiä. Mies ei käytännöllisesti katsoen ole koskaan uskaltanut tehdä seksialoitusta. Se on aina harmittanut.

– Tarpeen vaatiessa sovimme ajan.

– Ilmoitan puolisolle samana tai edellisenä päivänä että nyt olisi viimeistään aika ryhtyä puuhiin.

– Joka lauantaiaamu kello 8-9, se on sanaton sopimus.

– Illalla raskaan päivän jälkeen nukahtaessamme sovimme, että aamulla lemmiskellään sitten pitkän kaavan mukaan. Jos illalla jaksamme, hellittelemme toisiamme vuoteessa suihkun jälkeen. Mitään räjähtävää pikaseksiä emme harrasta; tuntuu tässä iässä ihan hyvältä, jos sovitaan, että nukutaan yö hyvin, ja sitten aamulla kerrotaan toisillemme asioita.

– Soittaen tai tekstiviestillä sovimme tapaamisen. Kun tapaamme, harrastamme myös seksiä.

– Harrastusten ja muiden kiireiden vuoksi "varaamme" ajan, se on esimerkiksi jokin ilta, ja sillon ei sovita muuta.

– Sovitaan, että ylihuomenna naidaan, että saa aikaa valmistautua

"En uskalla halailla muuten vaan"

Osa naisvastaajista koki seksiin mahdollisesti johtavat tilanteet myös epämukaviksi tai harmillisiksi – syystä tai toisesta.

– Kumppani aika tylysti ilmoittaa, että tänään voidaan harrastaa seksiä. Seksi on kaavamaista eikä sen jälkeen ole halailua. Hän aloittaa melkein heti kirjan lukemisen – melko tunteetonta. Olenkin aikeissa lopettaa tämän suhteen, ja katsoa, tuoko elämä minulle vielä hyvää seksielämää. Onneksi olen kokenut sitä myös aikaisemmassa suhteessa.

– Kumppanini ei halua kuin krapulassa aamulla ja se ei ole minulle mieleen

– Minä haluaisin tuottaa mielihyvää kumppanilleni, mutta kun hänellä on ongelmia erektion kanssa, niin hän "pakenee muurin taakse". Stressi ja murheet painavat häntä, eikä hän uskalla heittäytyä virran vietäväksi. Miksi miehet sulkeutuvat, kun on vaikeuksia erektion kanssa? Tuntuu, että heillä ei muuta seksualisuutta olekaan, kuin yhdyntä?

– Herään usein täydestä unesta, kun toinen tulee liki. Kun oikeasti olen herännyt, kaikki on jo ohi kolmessa minuutissa.

– Kumppanini vain yhtäkkiä aina ilmoittaa, että menisitkö "huljauttamaan huulet" ja tulisitko tänne makuuhuoneeseen. Homma sujuu aina kovin, kovin nopeasti ja en todellakaan ehdi siihen mukaan koskaan! En ole kokenut orgasmia itse ainakaan kymmeneen vuoteen...joku vika minussa varmaan on, kuten kumppanini väittää?

– Yritän virittää tunnelmaa hiljalleen, mutta puolisoni sairaus aiheuttaa, että häntä asia ei innosta, eikä hän jostakin syystä halua apua asiaan. Hän perusteli lääkärillekin asiaa sanomalla, että puolisoni on kärsivällinen ja jaksaa odottaa. Nyt aikaa on kulunut reilut viisi vuotta.

Mies lähestyy joko TV:n ääressä tai vuoteessa. Osaan jo ennustaa, kun se päivä lähestyy. Hän haluaisi useamman kerran viikossa, minulle riittäisi harvemmin. Hän haluaa halailla ja silloin tiedän että nyt on aika. En uskalla halailla muuten vaan, koska silloin hän innostuu ja minä taas en jaksaisi innostua vaikka rakastankin miestäni.

– Mies jaloillaan potkii vain minun jalkani erilleen, tekee temppunsa ja alkaa nukkumaan. Haisee aina viinalle tai vanhalle viinalle. Minua inhottaa koko mies.

– Takkatuli, palavat kynttilät ja hyvää viini pikarissa saavat minut syttymään. Ikävä kyllä en saa vastakaikua, en ole saanut sitä yhdeksään vuoteen.


Studio55.fi-sivustolla toteutettuun kyselyyn osallistui 15. - 24.4.2013 välisenä aikana noin 1500 vastaajaa. Vastaajista 55 prosenttia oli naisia ja 45 prosenttia miehiä. 46 prosenttia heistä oli 55-64-vuotiaita, 30 prosenttia alle 55-vuotiaita, 21 prosenttia 65-74-vuotiaita ja 3 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja