Naiset eivät rakastu pelkkään komeaan ulkonäköön

Nainen ei rakastu pelkkään komeaan ulkonäköön, mutta silmää miellyttävään ulkokuoreen voi kyllä ihastua.

Kysyimme lukijoiltamme, voisivatko he rakastua mieheen pelkästään ulkonäkösyistä. Ylivoimainen enemmistö ei voisi kuvitellakaan lankeavansa rakkauden pauloihin vain, koska joku näyttää hyvältä. Osa vastanneista kuitenkin myönsi, että on päättömän rakastunut komistukseen, jonka kanssa ei ole puhunut sanaakaan.

Komea voi olla sisältä ruma

Kyselyymme vastanneista 60 prosenttia oli sitä mieltä, että rakastuminen vaatii muutakin kuin hyvää ulkonäköä. Näiden naisten mielestä on hassua ajatellakaan, että voisi rakastua vain pinnallisista syistä.

– En tietenkään, sillä rakastuminen vaatii syvempiä asioita kuin ulkoiset seikat. En jaksaisi miestä, joka laittaa kauemmin itseään kuin minä, tarkkailee itseään ja puhuu vain itsestään. Niin, ja ainahan se mies sitten on omasta mielestään niin komea, ettei hän koskaan löydä muka vertaistaan naista rinnalleen.

– Ei kukaan nyt pelkkää pärstää lukemalla voi rakastua, hei haloo!

– Ei ole todellakaan mahdollista, että pelkkään ulkonäköön rakastuisin. Kyllä se rakastuminen vaatii paljon muuta, eiköhän se ennemminkin mene niin, että ulkonäköön ihastutaan.

– Ulkonäköön voi ihastua, mutta rakastuminen vaatii muutakin. Ennen kuin voi rakastua, pitää tuntea toinen hyvin muiltakin osin. Jos luonne tai arvomaailma eivät miellytä, ei siinä komea ulkonäkö auta.

– Tietysti aivan ensin kiinnittää huomiota ulkonäköön ja tyyliin käyttäytyä, mutta jos korvien välissä ei ole kuin ulkonäköseikat, ei pitkälle pötkitä.

Ensivaikutelma on tärkeä

Osa kyselyyn vastanneista, 21 prosenttia, oli sitä mieltä, että ulkonäkö kertoo niin paljon ihmisestä, että pelkästään sen perusteella voi rakastua. Rakastuminen vaatii ihastumista, ja ulkonäkö on yleensä ensimmäinen asia, johon toisessa kiinnitetään huomiota.

– Ihastuin palavasti mieheen netissä. Näin hänen kuvansa ja juteltiin aina joka päivä niitä näitä. Tiesin, että hän on se oikea ja sekoilin vuoden ajan, kunnes vasta uskalsin tavata hänet kasvotusten. Siitä se sitten lähti. Jälkeeni jäi mies, josta välitin, mutta tiesin netti-ihastukseni olevan se oikea. Nyt asumme yhdessä ja olemme seurustelleet jo kolme vuotta.

– Ensivaikutelma miehen ulkonäöstä on aina jäänyt minun ajatuksiin päällimmäiseksi.

Rakkautta ensisilmäyksellä

Kyselyyn vastanneista 19 prosenttia uskoo rakkauteen ensisilmäyksellä. Miehen ulkonäössä voi olla jotakin niin koukuttavaa, että jalat lähtevät alta, vaikka ei olisi koskaan puhunut toiselle sanaakaan.

– Olen aivan lääpälläni työkaveriini, ja pelkästään ulkonäöllisistä syistä. Työpäivä piristyy kyllä kummasti, kun on sellaista seuraa.

– Ihastumisen ja rakastumisen väli on häilyvä, eli kyllä voin. Taidan nytkin olla.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja