Naiset älkää vähätelkö – miesflunssa saattaa sittenkin olla totta

Sorrutko sinäkin vähättelemään miesten flunssaa? Uusi tutkimus osoittaa, että vähättely ei ehkä sittenkään kannata. 

Monet käyttävät termiä miesflunssa hieman halventavassa merkityksessä. Kun mies sairastaa, hän usein valittaa kurjaa oloaan naisia enemmän.

American Journal of Physiology -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa, että miesten sairastelua ei ehkä sittenkään kannata vähätellä. Toisin sanoen, miehet kokevat flunssan tutkitusti naisia rajumpana.

Kaiken taustalla naishormoni

Flunssan rajumpi kokeminen johtuu tutkimuksen mukaan pääasiassa miesten estrogeenin puutteesta. Estrogeeni antaa tutkimuksen mukaan naisille paremmat valmiudet torjua sairauden, ja näin ollen myös flunssan oireet ilmenevät lievempinä kuin miehillä. 

Tutkimuksessa sekä mies että naiskoehenkilöiden nenäsoluihin tartutettiin A-virusta, jonka jälkeen analysoitiin sitä, vaikuttaako naishormoni estrogeeni jollain tavoilla viruksen lisääntymiseen. 

Tulokset puhuvat puolestaan, sillä naisten nenäsolut pystyivät tutkimuksen mukaan vastustamaan infektiota paremmin kuin miesten vastaavat solut. 

Lisää hyviä uutisia naisille

Tutkimuksen johtaja Sabran Klein Johns Hopkins-yliopistosta kertoo, että naissukupuolihormoni voi flunssan sattuessa mahdollisesti vähentää solujen aineenvaihduntaa, jolloin virusten lisääntymiskyky heikkenee. Tutkijat ovat lisäksi havainneet, että hedelmättömyyteen ja vaihdevuosiin hoitokeinona käytetty estrogeeni voi osaltaan myös suojata naisia flunssalta. 

Tämä on hyvä uutinen naisille, mutta ei niinkään miehille. Miehille estrogeenistä ei tutkimuksen mukaan näytä olevan lainkaan hyötyä flunssan torjumisessa. 

Joten kun seuraavan kerran olet aikeissa vähätellä miehesi flunssaa, niin mieti uudestaan.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja