Naisen polkupyörä varastettiin – tekeytyi ostajaksi ja varasti pyöränsä takaisin

6:06

Englantilaisnaisen pyörä varastettiin, mutta pian hän löysi pyörän osta ja myy -sivustolta. Hän tekeytyi pyörän ostajaksi varastaakseen menopelinsä takaisin.

Yllä olevalla videolla ylitorniolaisen Jaakon Toyota Carina, jota mies myi harvinaisen halvalla.

Sharron Jenson ryhtyi salapoliisiksi sen jälkeen, kun hänen pyöränsä varastettiin kadulta. Toiminta tuotti tulosta, sillä myöhemmin 44-vuotias nainen löysi pyöränsä Gumtree-nettikauppasivustolta.

Vaikka naisella oli varkaan etunimi, osoite sekä puhelinnumero, ei poliisi suostunut auttamaan häntä. Niinpä hän päätti saada tyypin rysän päältä kiinni tekeytymällä pyörän ostajaksi. Hän meni tapaamaan varasta yksin.

Kun nainen saapui paikalle, Sharron kysyi, voisiko hän ajaa pyörällä testikierroksen ennen kuin lähtee. Varmistuttuaan, että pyörä tosiaan oli hänen, hän otti yhteyttä poliisiin ja antoi yksityiskohtaisen kuvauksen tyypistä, jota hän epäili rikoksesta.

Viranomaiset kuitenkin totesivat, että tuossa ei ollut riittävästi todisteita tutkinnan jatkamiseksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pyörän löytämisestä pakkomielle

Pyörän varastaminen vaivasi Sharronin mieltä. Hän kertoo, ettei saanut nukuttua kunnolla moneen päivään, oli vihainen, surullinen ja tunsi olonsa avuttomaksi.

Sharronin 700 punnan pyörä varastettiin kadulta 20 heinäkuuta, mutta vain viisi päivää myöhemmin se ilmestyi osta ja myy -sivustolle.

– Täytyy myöntää, että minusta tuli hieman pakkomielteinen. Aloitin tutkimalla myyjää ja etsin kaikkialta nettisivustoilta, Sharron kertoo. 

Poliisi neuvoi Sharronia ottamaan yhteyttä varkaaseen, mutta heidän mukaansa hän ei kuitenkaan saisi mennä tapaamaan tätä yksin. Sharronin pitäisi yrittää hankkia tietoja, jotka auttaisivat poliisia.

Sharron osti sim-kortin ja tekstasi myyjälle, että hän tarjoaisi 380 dollaria pyörästä, jota tämä myi 420 punnalla.

Sharron oli saman tien tunnistanut pyörän kuvista. Kello oli nimittäin omituisessa paikassa keskellä tankoa. Myyjän antama osoite sijaitsi Surreyssa.

Haki apua turhaan

Kun nainen otti jälleen yhteyttä poliisiin, nämä sanoivat, että he eivät voisi tulla hänen mukaansa, koska varas ei ollut enää Lontoossa.

– He sanoivat, että kukaan ei voisi tulla mukaan, ja siinä kaikki. He eivät sanoneet mitään syytä.

Epätoivoinen Sharron yritti lahjoa lähellä töissä olleet rakennusmiehet seurakseen, mutta he kieltäytyivät. Hätäkeskuksen puhelintyöntekijät puolestaan totesivat, että he eivät voisi pysyä linjoilla sillä aikaa, kun hän kohtaisi varkaan.

"Se oli todella pelottavaa"

Niinpä peloissaan oleva Sharron meni yksin tapaamaan epäiltyä pyörävarasta elokuun ensimmäisen päivänä. Hän parkkeerasi autonsa muutaman kadun päähän kohteesta.

– Tapasimme muualla ja kävelimme talolle. Hän pyysi useaan otteeseen minua tulemaan sisälle, mutta kieltäydyin. Se oli todella pelottavaa. Mietin, mitä ihmettä olen tekemässä. Tiesin, että hän oli vain pyörävaras, mutta täällä minä olin kohtaamassa hänet. Olin todella hermostunut.

Sharron tunnisti pyörän omakseen. Hän pyysi saada koeajaa sen. Noustuaan pyörän selkään hän polkaisi vauhtiin ja lähti kiireesti polkemaan karkuun. Miehelle jäi vain vanha käsilaukku, jonka nainen oli ottanut mukaan syötiksi.

– Mielessäni ajattelen, että tämä on liian vaarallista, mutta tiesin, että tämä oli ainoa mahdollisuuteni.

Sarjanumero täsmäsi

Sharron polki minkä jaloistaan pääsi. Hän huomasi, ettei mies seurannut häntä ja jatkoi matkaansa.

Hän palasi takaisin rakennustyömaalle, jossa työmiehet auttoivat häntä tutkimaan, täsmäsikö pyörän sarjanumero kuitin numeroon, jonka hän oli kätkenyt rintaliiveihinsä. Varmistui, että pyörä oli hänen.

Sharron soitti hätänumeroon, ja hänen mukaansa puhelimessa todettiin, että kukaan ei voisi tulla hänen luokseen. Sharronia kuitenkin ohjeistettiin pysyttelemään turvassa yleisellä paikalla.

Nainen pistäytyi läheiseen myymälään, jonka työntekijät pitivät pyörän turvassa sillä aikaa, kun hän haki autonsa.

Varas vaatii pyörää takaisin

Varas tekstasi hänelle ja vaati tuomaan pyörän takaisin ja soitti myöhemmin perään. Mies kuitenkin nauroi ja löi luurin korvaan, kun Sharron kertoi, että pyörä oli hänen ja syytti miestä varkaaksi.

Sharron soitti jälleen poliisille. Hän kertoi viranomaisille varkaan nimen, myyntiosoitteen, kuvaili häntä ja antoi puhelinnumeron. Virkailijat kuitenkin totesivat, että tässä tapauksessa oli sana sanaa vastaan.

– Jos he olisivat tulleet, kun pyysin, he olisivat voineet saada kaiken tarvitsemansa. Tunsin oloni todella petetyksi.

Sharon kertoi, että tämä sai hänet tajuamaan, miten huonosti valtion poliisi toimii.

– On uskomatonta, että rikoksen uhrien pitää itse tutkia ja hakea heiltä varastetut tavarat. Eikä siitä huolimattakaan tapahdu mitään. Se suututtaa minua niin paljon. Ei mikään ihme, että rikolliset ajattelevat pääsevänsä kuin koira veräjästä, koska niin juuri tapahtuu.

Poliisilla ei rittävästi todisteita

Suur-Lontoon poliisitoimen tiedottaja kertoo, että 20. heinäkuuta poliisi sai ilmoituksen varastetusta pyörästä eräästä osoitteesta Kingstonissa.

– Kun mitään todisteita ei ollut saatavilla, virkailijat päättivät, että tapausta ei tutkittaisi. Niin tällaisissa tilanteissa toimitaan. Varkaudesta ilmoittaneelle pyörän omistajalle kerrottiin päätöksestä.

Tiedottajan mukaan tapaus otettiin uudelleen käsittelyyn sen jälkeen,kun omistaja kertoi, että varastettu pyörä oli myynnissä Gumtree-sivustolla. Hän kertoo, että pyörän omistajaa neuvottiin ottamaan yhteyttä myyjään, jotta tilanteesta saataisiin lisätietoja, jotka voisivat auttaa poliisia tutkinnassa.

– Kaikki informaatio saatiin ja päätettiin, että tietoa ei ollut riittävästi tutkinnan jatkamiseen. Väitetylle uhrille kerrottiin tästä. Tapaukseen liittyen ei tehty pidätyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja