Amandan pyörä varastettiin, joten hän jätti lapun varkaalle – sitten alkoi tapahtua: "Ovikelloni soi..."

1:23

Amanda kirjoitti jättimäiseen pahvikylttiin viestin varkaalle, joka anasti hänen polkupyöränsä. Viestistä seurasi ystävällisten kohtaamisten tulva.

Kun amerikkalaisen Amanda Needhamin pyörä varastettiin, hän ei jättänyt asiaa sikseen. Needham haki taloyhtiöltään luvan valtavaan viestilappuun, jonka hän ripusti talonsa eteen, kertoo Washington Post.

Yllä näet videon pyörävarkaasta, joka narahti kameran ansiosta!

"Henkilölle, joka varasti pyöräni..."

Needham kirjoitti massiiviseen pahvikylttiin viestin varkaalle. Se kuului näin:

"Sinulle, joka varastit pyöräni. Toivon, että tarvitset sitä enemmän kuin minä. Se oli 200 dollarin arvoinen, ja tarvitsen sitä päästäkseni töihin. Minulla ei ole varaa uuteen pyörään. Varasta seuraavalla kerralla jonkun hipsterin (kallis) Peugeot(-pyörä). Tai älä varasta! Ps. Tuo pyörä takaisin".

Needhamista ajatus kyltistä tuntui ensin hieman hölmöltä, mutta hän tiesi, että naapurustosta on kadonnut muitakin pyöriä. Hän päätti siis jättää kyltin ulos viikoksi.

Sitä seuranneista tapahtumista hän laati tekstin otsikolla "kirjoitin jättimäisen viestin varkaalle, joka vei pyöräni. Sitten ovikelloni soi."

Lahjoituksena pyörä ja apua

Pian kyltin pystyttämisen jälkeen alkoi tapahtua. Pyörä varastettiin lauantaina; keskiviikkona Needhamin ovelle koputettiin. Ovella oli kaksi nuorta miestä.

– Oletko sinä se, jonka pyörä varastettiin? Minullekin kävi samoin, ja minulla oli tämä ylimääräinen pyörä, joten ajattelin, että sinulla voisi olla sille käyttöä, toinen miehistä sanoi.

Needham oli eleestä hämillään, mutta hyväksyi pyörän, vaikka se oli lasten. Lauantaiaamuna asunnon ovipuhelin pärähti. Ovella oli nainen, joka ajoi työmatkallaan Needhamin kyltin ohi. Hän halusi pysähtyä kysymään, voisiko auttaa jotenkin.

– Millaisen pyörän tarvitset? En tiedä paljon pyöristä, mutta jos löydän pyörän, tuon sen sinulle, nainen lupasi.

Mies osti kyltin 200 dollarilla

Vierastulva ei loppunut tähän. Naisen lähdettyä kello soi uudelleen. Ovella oli nuori mies, joka oli nähnyt Needhamin kyltin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Julkaisin kuvan (kyltistä) Instagramissa, ja pari tyyppiä alkoi jutella, ja mieleeni tuli, voisinko ostaa kyltin sinulta 200 dollarilla, mies kysyi.

Hän toimi taidevälittäjänä ja oli saanut ryhmän ihmisiä ostamaan kyltin yhdessä. Needham suostui.

Kannustaa nyt muitakin tekemään hyvää

Ihmisten ystävällisyys kosketti Needamia. Hän päätti viedä saamansa lasten pyörän paikalliseen pyöräliikkeeseen ja lahjoittaa sen jollekulle tarvitsevalle.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Syntyi idea, jota Needham kutsuu nimellä karmacycle. Suomeksi sana tarkoittaa "karmapyörää" tai "karman kierrettä".

– Toivon, että ihmiset tekevät pieniä hyviä tekoja, jotka johtavat pieniin hetkiin, joiden ajan ihmiset voivat tuntea olonsa hyväksi tässä hullussa maailmassa, hän sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja