Nainen onnistui estämään miehen ryöstöyrityksen – vei varkaan kahville: "Minä vain halusin osoittaa hiukan myötätuntoa"

Kanadalainen nainen sai estettyä miehen ryöstöyrityksen ja päätti viedä pahoittelevan ja järkyttyneen varkaan kahville.

Kanadalainen Tess Aboughoushe oli palaamassa lounastapaamisesta kiropraktikolta, kun hän huomasi kamppailun tien varrella.

– Minä olin vain kävelemässä takaisin toimistolle ja ylittämässä tietä, kun nainen huusi: "Pysähdy. Varas. Hän vei lompakkoni", Tess kertoi CBC:n haastattelussa.

– Ihan kuten elokuvissa, hän kiljui ja näin, kun mies alkoi juosta. En pysähtynyt miettimään tai mitään. Minä vain lähdin juoksemaan miehen perään, hän jatkaa.


Jos kuva ei nät, voit katsoa sen täältä.

Varas jäi kiinni

Pitkän matkan juoksua harrastanut Tess juoksikin miehen perässä pari korttelia, kunnes hän huomasi miehen piilottelevan kujalla roskalaatikon takana. Tess lähestyi miestä varoen, sillä hän pelkäsi, että tällä voisi olla veitsi.

Hyökkäämisen sijaan mies alkoi kuitenkin itkeä.

– Hän tuli roskalaatikon takaa ja sanoi sovittelevasti 'tässä on lompakko, en pysty tähän enää. Olen pahoillani, ota se, ota se', Tess kertoo.

Pian lompakon omistaja saapui paikalle ja sai omaisuutensa takaisin. Mies pahoitteli tapahtunutta vuolaasti. Tess antoikin naiselle halauksen, ja miehen hän vei läheiseen kahvilaan ja osti tälle ison mustan kahvin.

– Tarjosin miehelle kahvin, koska oli selvää, että hän oli todella järkyttynyt ja pahoillaan. Hän ei ollut lähdössä tai juoksemassa karkuun, vaan näytti todella hukassa olevalta.

"En ole koskaan ennen tehnyt mitään tällaista"

Tessin mukaan mies kertoi olleensa epätoivoinen. Hän oli saapunut toisesta kaupungista Edmontoniin tapaamaan ystäviä, mutta he olivat jättäneet hänet vailla pennin hyrrää. Mies sanoi, ettei hänellä ollut paikkaa mihin mennä ja hänen täytyi päästä kotiin.

– Hän sanoi: 'En ole koskaan ennen tehnyt mitään tällaista. Minä vain todella tarvitsen rahaa. En tiedä mihin mennä. Olen hukassa'.

Tess kertoo ohjanneensa miehen julkiseen kirjastoon, josta tämä voisi löytää sosiaalityöntekijöitä avukseen.

Vaikka Tess asettikin itsensä riskialttiiseen tilanteeseen, hän ei kadu sitä. Tapauksesta hän teki ilmoituksen myöhemmin iltapäivällä poliisille, mutta ei toivo miehelle rangaistusta.

– Voit tappaa enemmän kärpäsiä hunajalla kuin etikalla. Minä vain halusin osoittaa hiukan myötätuntoa, Tess kertoo.

Lähteet: FoxNews, CBC

***

2:05

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja