Onko tässä Suomen halvin auto? Ylitorniolaisen Jaakon Toyota on karmeassa kunnossa, mutta "hintansa väärti" – tämän rehellisempää autoesittelyä et löydä

6:06

Tornionjoen varrella uutta omistajaansa odottaa hyvin aikoinaan palvellut, mutta sittemmin, siis aika kauan sitten, parhaat päivänsä ohittanut Toyota. Tieliikennekäytöstä poistettua autoa ei ole kuitenkaan hinnalla pilattu.

Pääkuvan video

Rehellistäkin rehellisempi autoesittely: Jaakko myy kamalassa kunnossa olevaa Carinaansa 51 eurolla

Ylitorniolainen Jaakko Maansaari saattaa hyvinkin olla Suomen halvimman auton omistaja. Nettiauto-palvelussa maanantaina julkaistussa ilmoituksessa kaupataan vuosimallin 1995 Toyota Carina E:tä, jonka hintapyyntö on kohtuullisen kuuloiset 51 euroa.

Maansaaren Carina ei ole ainoa vastaavalla hintapyynnöllä Nettiautossa myynnissä oleva ajoneuvo, mutta hänen mukaansa se voi lähteä ostajan matkaan halvemmallakin.

– Hinnassa on sitte reilusti tinkivarraa, hän kirjoittaa.

Nopeusmittari toimi viimeksi vuonna 2005

Maansaari ei Carinaansa ylisanoilla kuorruttele. Auto on hänen mukaansa "erittäin kamalassa kunnossa" ja se on seissyt säiden armoilla Tornionjoen varrella viimeisen vuoden. Käyntiin se kuitenkin lähtee kuin "palmun alta".

Auton huonoiksi puoliksi hän lukee muun muassa ruosteongelmat ja täsmentää, että noin kolmasosa pelleistä on mätiä. Lommoja ja jälkiä on paljon – niin pieniä kuin suuriakin, kuten artikkelin pääkuvan videolta voi todeta. Äänentoistojärjestelmä löytyy, mutta Maansaari sanoo sen olevan huono, koska kaiuttimia ei ole.

– Nopeusmittari toimi viimeksi noin 13 vuotta sitten.

Matkamittarissa seisoo reilut 200 000 kilometriä, mutta luku saattaa olla jopa kolminkertainen, sillä matkamittarikaan ei enää pyöri. Maansaari myöntää, että vikoja on todennäköisesti paljon muitakin kuin mitä ilmoitukseen on listattu tai mitä videolla kerrotaan.

Tuulilasinpyyhkijöiden moottori on löytänyt uuden elämän "kyyhkykarusellina", mutta mukaan tulevat sulat ovat vielä kohtalaiset.

– Märästä leimasta hurmioituneena ostin konttorilta vuonna 2014.

Auton hyviksi puoliksi hän mainitsee myös varashälyttimen, joka laukeaa jo ennen varkaan lähestymistä. Ja pelkästään alla olevia nastarenkaita hän pitää 50 euron arvoisina.

– Ja kyllähän tässä on ehjä ja kaunis kangassisusta.

Videolla Maansaari esittelee Carinan vikoja perusteelliseen ja äärimmäisen rehelliseen tyyliin. Katso video alta, et taatusti pety!

6:06

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja