Nainen vei papukaijansa ulos syömään, mutta lintu lähtikin lentoon – seurasi melkoinen pelastusoperaatio: "Olen oppinut läksyni kantapään kautta"

Leanne vei Missy-papukaijansa ulos lounastamaan, mutta se lehahtikin karkuun. Leannen sisko päätyi lopulta palokunnan pelastamaksi yritettyään pelastaa Missyn puusta!

Brittinainen joutui itse palokunnan pelastamaksi yritettyään pelastaa linnun puusta. Nainen oli kiivennyt yli viiden metrin korkeuteen auttamaan siskonsa papukaijaa, kertoo BBC.

Vei linnun ulos lounaalle – papukaija karkasi

Leanne Jones, 32, oli ollut ulkona syömässä lounasta nuoren Missy-papukaijansa kanssa, kun ara-rotuinen papukaija oli karannut ja lehahtanut puuhun.

– Se ei ollut ennen lentänyt ja se oli ehdottomasti vain minun syytäni, Leanne kuvaili Daily Mailille.

– Se söi mustikoita ja banaania ja räpytteli siipiään, kuten papukaijat tekevät, ja sitten se vain lähti. Luulen, että se itsekin oli sokissa.

Leanne seurasi lintua läheisen puiston puuhun; hän yritti noutaa Missyn lainaamiensa tikkaiden avulla, mutta niiden korkeus ei riittänyt.

Sisko yritti auttaa – jumittui itsekin puuhun

Leanne odotti koko yön, että papukaija tulisi alas puusta, mutta turhaan: tuulisen sään vuoksi kokematon lintu ei vaikuttanut hallitsevan lentoaan. Seuraavana aamuna oksa Missyn alla napsahti poikki, mutta lintu vain vaihtoi puuta. Lopulta Leanne sai idean.

– Siskoni on vähän kuin Houdini, ja kysyin, että voisiko hän yrittää kiivetä puuhun, Leanne kuvaa ideaansa.

Leannen sisko Toni-Anne päätti auttaa. Hän kiipesi puuhun pelastamaan Missyä, mutta tehtävä osoittautui liian vaikeaksi.

– Oli kovin tuulista, ja siskoni totesikin "olen jumissa", Leanne sanoo.

Pelastuslaitos varoittaa: "Ymmärrämme toki tunnesiteen..."

Paikalle kutsuttiin palokunta. Dorsetin ja Wiltshiren alueen pelastuspalvelu auttoi Toni-Annen maahan 12-metristen tikkaiden avulla. Pelastuslaitoksen mukaan on tärkeää muistaa, ettei kaikenlaisiin pelastustoimiin tule ryhtyä omin päin.

– Ymmärrämme toki tunnesiteen lemmikkeihin kaikista lajeista, mutta olkaa hyvä ja pitäkää tätä tapausta muistutuksena siitä, miten vaarallista on yrittää pelastustoimia ilman ammattilaisten apua, palokunta kommentoi.

"Olen oppinut läksyni kantapään kautta"

Missyä palokunta ei tavoittanut, mutta karkulainenkin saatiin lopulta turvaan: Leanne vuokrasi nostimen, jonka avulla pääsi linnun korkeudelle.

Missy. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Pelkään hirveästi korkeita paikkoja, mutta en halunnut riskeerata sitä, että lintu lentäisi pois. Se ei liikahtanutkaan, antoi minun nostaa itsensä ylös ja se pusutteli kasvojani, Leanne sanoo.

– Se oli hyvin kylmissään ja hyvin nälkäinen, mutta kunnossa.

Facebookissa Leanne vakuutti oppineensa läksynsä. Hän vannoi, ettei vastaavaa enää koskaan pääse tapahtumaan. 

– Olen niin onnellinen, että se on kotona. Mikä huolen määrä, olen oppinut läksyni kantapään kautta, hän vakuutti.

Katso myös: Kun Frank soittaa kitaraa, Tico tempaisee laulun – papukaijan taidot yllättivät:

Lue myös:

    Uusimmat