Kaksi peuraa juuttui toisiinsa kiinni sarvistaan – metsästäjien päätökselle kiitosta

Kaksi peuraa juuttui toisiinsa kiinni sarvistaan – metsästäjien teko kerää kiitosta:"He toimivat metsästäjinä eettisesti ja vastuullisesti" 2:03
Videolla metsästäjien kuvaamaa materiaalia sarvistaan kiinni juuttuneiden valkohäntäpeurojen tiukasta tilanteesta.

Wisconsinilaiset metsästäjät ovat saaneet kiitosta ja arvostusta osakseen päättäessään pelastaa kaksi pahaan pinteeseen jäänyttä peuraa sen sijaan, että olisivat hankkineet kaksi helppoa kaatoa.

CNN kertoo kahdesta metsästäjästä, jotka julkaisivat videon kahdesta sarvistaan kiinni juuttuneesta peurasta. Sen sijaan, että metsästäjät olisivat metsästyskauden ollessa vielä käynnissä saaneet kaksi helppoa kaatoa, päättivät miehet pelastavat peurojen hengen.

20. joulukuuta tapahtuneesta pelastusoperaatiosta kuvattu video on kiertänyt sosiaalisessa mediassa ja Yhdysvaltojen eri paikallismedioissa tiheään tahtiin. Voit katsoa videomateriaalia artikkelin yllä olevalta videolta. 

Seisoivat keskellä peltoa

Toinen metsästäjistä, Everett Sluga, muistelee tapausta, jollaista hän ei ollut koskaan ennen nähnyt.

– Näin yhden peuran ja kummastelin, miksi se ei liikkunut mihinkään. Liikkuessani itse huomasin, että siinä oli kaksi peuraa jumissa toisiinsa, hän kertaa.

Kyseessä oli kaksi valkohäntäpeuran urosta. Peurat olivat keskellä avaraa peltoa.

Sluga soitti maanomistajalle, joka tuli oitis paikalle todistamaan kummaa tilannetta. Maat omistava Troy Rebarchek pystyi nopeasti arvioimaan, ettei peuroja voisi auttaa pellolla, vaan ne täytyisi siirtää metsikön suojiin, missä ne eivät pystyisi juoksemaan karkuun. Miehet saivat hätisteltyä peurat liikkeelle ja lopulta metsikköön, missä peurat eivät pystyneet enää juoksemaan ihmisiä karkuun.

– Siellä me sitten pelastimme niiden henget, Rebarchek summaa.

Olisi ollut helppo kaato

Peurat olivat niin avuttomassa tilanteessa, että metsästäjien olisi ollut helppo tappaa ne.

– Se ei vain tuntunut oikealta ampua niitä sellaisessa tilanteessa. Se ei tuntunut eettiseltä. Minulla oli itse asiassa jousipyssy mukanani ja olin jo tähtäämässä peuroihin, mutta katsoin vaimoani ja sanoin, etten pystyisi ampumaan niitä, Rebarchek paljastaa.

Sen sijaan mies haki autonsa peräkontista hiomakoneen ja leikkasi sen terällä jumiin jääneet sarvet irti sarvi kerrallaan.

– Se oli ainoa työkalu autossani. Se ei todellakaan ollut oikea työkalu hommaa varten, mutta ei meillä ollut aikaa jahkailla. Pelkäsin molempien peurojen hengen puolesta, Rebarchek kertoo.

Wisconsinin osavaltion luonnonvarakeskuksen asiantuntija Jon King kuitenkin kiittelee miesten tekoa.

– He antoivat eläimille lisäaikaa elämään. Sen lisäksi he toimivat eettisesti ja vastuullisesti metsästäjinä. Olen iloinen, että he tekivät näin, King kiittelee.

Rebarchek on itsekin sitä mieltä, että teki oikean ratkaisun vaikeassa tilanteessa. Hän on sen koommin nähnyt toisen jumiin joutuneista peuroista maillaan ja se näyttää voivan hyvin.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat