Nainen väitti koiransa olevan kasvissyöjä – totuus selvisi suorassa lähetyksessä vain sekunneissa: "Ulvon naurusta"

2:15

Brittiläisessä aamuohjelmassa todistettiin perjantaina, ettei koira halua ainakaan omasta tahdostaan olla kasvissyöjä, uutisoivat Mirror ja Metro.

Miksi koira ulvoo? Katso yllä olevalta videolta vastaus!

Brittiläinen koiranomistaja Lucy Carrington oli alkanut ruokkia koiraansa lihattomalla ruoalla kesällä sen jälkeen, kun koira ei ollut suostunut syömään tavallista ruokaansa.

Nainen uskoi kivenkovaan koiransa olevan kasvissyöjä, ja hän tarjoilikin Storm-nimiselle huskylleen vain lihattomia koiranruokia sekä tähteeksi jääneitä vihanneksia.

Lucy ja Storm kutsuttiin paikalliseen This Morning -ohjelmaan viime perjantaina, jossa koiran aate kasvisruokailusta laitettiin todelliseen testiin. Koirien kasvisruokailu on herättänyt aiemminkin keskustelua, joten totuus haluttiin nyt selvittää hauskan testin avulla.

Eteen asetettiin kupillinen lihaa ja kasviksia, joiden väliltä Storm sai valita. Eläinasiantuntijat ja koiranomistajat eivät kuitenkaan liene yllättyneitä lopputuloksesta.

Katso testi alla olevalta videolta, kohdasta 3.30!


"Sää on viilentynyt aika dramaattisesti"

Storm suuntasi välittömästi lihakupille, hotkien sen suuhunsa vain muutamassa minuutissa eikä eläin edes vilkaissut kasviksia viereisessä kupissa.

– Voi sinua pientä… En vannonut. Reiluuden nimissä sää on viilentynyt aika dramaattisesti, Lucy kommentoi lopputuloksen nähtyään.

Sosiaalisessa mediassa testi on herättänyt huvitusta, mutta osa on myös syyttänyt Lucya julmuudesta koiraa kohtaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ulvon naurusta Stormille, ”kasvissyöjäkoiralle”, joka söi kaiken lihan, eräs käyttäjä kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Koiraraukka rakastaa lihaa ja omistaja vain syöttää hänelle kasvisruokaa, minusta se on epäreilua koiralle, toinen sanoo.

Koirille suositellaan lihaa

Koira on luonnostaan sekaravinnonsyöjä, joka syö lihaa sekä kasviksia. Joidenkin tutkimusten mukaan koirat voivat saada myös kasvisruoasta kaikki niiden tarvitsemat ravintoaineet, mutta esimerkiksi Eläinlääkäri.fi-sivustolla suositellaan ehdottomasti eläinperäisiin raaka-aineisiin perustuvaa ruokintaa.

Myös Eläinhoidonopas.fi-sivustolla muistutetaan, että koirat ovat ensisijaisesti lihansyöjiä, joilla on lyhyt ruoansulatuskanava, ja siksi koiran tulisi saada korkeaenergistä ruokaa.

Lucy kertoo, ettei itse ole edes kasvissyöjä tai vegaani, joten koiran kasvisruokailun taustalla ei ole aatteellista päätöstä. Ohjelmassa toteutetun testin myötä hän aikoo siirtyä taas ruokkimaan koiraansa lihalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja