Nainen tunnusti somessa tajunneensa oleellisen asian vetoketjuista, aiheutti kahdenlaista hämmennystä – "Miten kaikki muka tiesivät tämän?"

Tiesitkö? Näin vetoketjusi lukitus toimii 0:16
Katso videolta, mistä on kyse.

Nainen on kerännyt yli viisi miljoonaa katselukertaa videollaan, jolla näyttää farkkujen vetoketjussa piilevän "kikan". Osa kommentoijista hämmästyi, osa ilmoitti tienneensä asian jo lapsuudesta saakka.

Sosiaalisessa mediassa nousee aika ajoin esiin asioita, jotka ovat monelle itsestäänselvyyksiä, toisille täysin uutta tietoa – tai ainakin asioita, joita ei koskaan vain ole tullut ajatelleeksi. Tällaisia asioita ovat olleet esimerkiksi se, miksi Kinderin muovikapseli on keltainen, sekä jääpalapussin käyttöön liittyvä kikka.

Vetoketjun toimintaperiaatteenkin moni jo tietää. Siitä huolimatta, ettei tietoa juuri salailla, somessa moni yllättyi mukana, kun tee se itse -vinkkejä ja muita kikkoja jakava Marilyn paljasti TikTok-tilillään saaneensa vasta tietää, että vetoketjussa on lukko. Vetoketjun kiinni pysyminen riippuukin täysin vetimen asennosta. Hittivideosta uutisoi Mirror.

Katso yllä olevalta videolta, mistä on kyse!

"Ystäväni opetti tämän minulle seitsemännellä luokalla"

Yli 570 000 TikTok-seuraajaa omaavan Marilynin vetoketjun lukkoa ihmettelevää videota on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Kommenttiketju jakaantui kahteen ihmettelevään porukkaan.

Iso osa ihmisistä ihmetteli, miten joku ei ole voinut kikkaa tietää, kun he itse ovat tienneet sen jo lapsesta saakka. Moni kommentoijista tunnusti kuitenkin hämmästyneensä ja kuulleensa vetoketjun lukitussysteemistä ensimmäistä kertaa Marilynin videolta. Toki vetoketjun "lukitseminen" tapahtuu siitä huolimatta monelta tiedostamattakin, eikä sitä varsinaisesti ole tarvinnutkaan "tajuta".

– Äitini kertoi tämän minulle, kun olin lapsi, kommentoi eräs.

– Luulen, että teen noin automaattisesti, pohti toinen.

– Ystäväni opetti tämän minulle seitsemännellä luokalla, kun vetoketjuni oli aina auki, paljasti yksi tietäjä.

– Kokeilin tätä juuri, ei voi olla totta, ihmetteli puolestaan "kikasta" ällistynyt kommentoija.

– Miten kaikki muka tiesivät tämän? Minä en tiennyt, totesi eräs.

– En tiennyt tätä, mutta onhan se maalaisjärkeä laittaa vedin alas joka tapauksessa, mietti puolestaan yksi kommentoija.

– Äitini jakoi tämän salaisuuden minulle hiljattain, olen 43-vuotias, totesi eräs käyttäjä.

– Minulla ei oikeasti ollut aavistustakaan, Marilyn toteaa itse videonsa saatetekstissä.

Tiesitkö, että rikki menneen vetoketjun voi korjata kotikonstein? Nappaa suutarin vinkki videolta:

Suutarimestarin vinkit hajonneeseen vetoketjuun –  ei tarvitse vaihtaa 1:23
Metrosuutarien suutarimestari Hannu Heiskanen kertoo helpon kikan hajonneen vetoketjun korjaamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat