Mainos

Nainen pidätettiin sotarikoksista Argentiinassa

Argentiinan poliisi on pidättänyt naisen, jota epäillään toisen maailmansodan aikana tehdyistä sotarikoksista. Syytteiden mukaan keskitysleirin vartijana 16-vuotiaasta työskennellyt Esperanza Sakic oli vastuussa mm. ihmisten pieksämisestä, näännyttämisestä sekä teloituksista.

Sakic pidätettiin sen jälkeen, kun Jugoslavian poliisi oli pyytänyt Argentiinan poliisilta virka-apua. Nykyään 76-vuotias Esperanza Sakic on niinikään sotarikoksista epäillyn Dinko Sakicin vaimo. Argentiina luovutti Dinko Sakicin kesäkuussa Kroatiaan sotarikosoikeudenkäyntiä varten. Dinko Sakic johti Kroatian sodanaikaisen nukkehallituksen alaisuudessa Stara Gradiskan keskitysleiriä ja oli "Balkanin Auschwitziksi" kutsutun Jasenovacin leirin varakomentaja.

Esperanza ja Dinko Sakic viettivät hiljaiseloa Argentiinassa huhtikuuhun saakka, jolloin Dinko paljasti menneisyytensä televisio-ohjelmassa. Dinko Sakicin mukaan keskitysleirin johto tai vartijat eivät koskaan kajonneet vankeihin.

Toisen maailmansodan aikana Kroatian Ustashe-nukkehallitus vainosi ja tappoi tuhansia romaneja, serbejä ja juutalaisia. Kroatia on arvioinut menehtyneiden lukumääräksi 85 000, mutta serbien ja juutalaisten mukaan surmansa sai lähes kymmenkertainen määrä ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.