Nainen kirjoitti keskustelufoorumille naisten harrastavan seksiä vain velvollisuudentunnosta – sai muutkin avautumaan: "Näen seksin ikään kuin vaihtokauppana"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Kirjoittajan mukaan useat naiset vain sietävät seksiä voidakseen pitää parisuhteensa. Nainen kyseli vertaistukea mielipiteelleen brittiläisille äideille suunnatulla Mumsnet-keskustelufoorumilla. Asiasta kertoo Daily Mail.

Mumsnet-keskustelufoorumilla avautunut nainen kirjoittaa muun muassa, että useat naiset pitävät seksiä velvoitteena, jota harrastetaan vain kumppanin mieliksi.

Naisen kirjoitus jakoi vahvasti mielipiteitä. Toiset olivat naisen kanssa samoilla linjoilla, kun taas toiset lyttäsivät kirjoituksen täysin.

"Joskus valehtelen kumppanilleni"

Nainen otsikoi keskustelun aloituksensa seuraavasti: ”Ajatella, että useimmat naiset sietävät seksiä pitääkseen parisuhteensa."

– En epäile, etteikö olisi paljon naisia, jotka nauttivat suhteensa fyysisestä puolesta. Olen kuitenkin puhunut todella monille naisille, jotka mieluummin vain halailisivat ja lukisivat hyvää kirjaa, nainen aloittaa kirjoituksensa.

Hän jatkaa kertomalla, että uskoo naisten harrastavan seksiä velvollisuudentunteesta tai estääkseen kumppaniaan vieraantumasta.

– Joskus valehtelen kumppanilleni, että minulla on ‘’se aika kuukaudesta’’ saadakseni rauhaa, hän tunnustaa.

– Vanhetessani olen huomannut kaipaavani enemmän vain kumppanuutta ilman jatkuvaa painetta seksin harrastamisesta. Olenko yksin ajatusteni kanssa, olenko kyyninen tai mahdollisesti jopa a-seksuaali? nainen tiedustelee.

Lopuksi hän kehottaa keskustelijoita äänestämään mielipiteensä kirjoituksen puolesta tai sitä vastaan.

Osa samaistui naisen kertomukseen

Monet kommentoijat puolsivat kirjoitusta. He kertoivat muun muassa seksuaalisen kanssakäymisen loppuneen lasten hankinnan jälkeen.

– Mielestäni olet itse asiassa oikeassa. Useat ystäväni tuntevat samoin. Tunnustettakoon, että he ovat pienten lasten äitejä. Tiedän, että seksi ei ole minulle yhtä tärkeää kuin miehelleni, yksi nainen kertoo.

– Kuulun samaan leiriin. Näen seksin ikään kuin vaihtokauppana siitä, että saan olla mieheni kanssa ja pitää hänet onnellisena (toivottavasti hän ei saa koskaan tietää tästä). Seksin aloittamisen jälkeen nautin kyllä siitä, toinen kommentoi.

Kirjoitukselle löytyi myös vastustajia

Eri mieltä olevat keskustelijat korostivat erityisesti sitä, että naisetkin nauttivat seksistä.

– Olen ollut aviomieheni kanssa lähes 20 vuotta, ja seksi on edelleen aktiivinen osa suhdettamme. Jos parisuhde on siinä pisteessä, että makaat vain selälläsi ja mietit Englantia, ehkä se on tullut tiensä päähän? yksi nainen tykittää.

– 33 vuotta yhdessä, ja rakastan edelleen harrastaa seksiä aviomieheni kanssa. Hän on mahtava rakastaja, ja hänen kosketuksensa on sähköinen. Kuulostat todella kyyniseltä. En ole koskaan “sietänyt” seksiä, naisetkin nauttivat siitä, eräs kommentoija kirjoittaa.

Yksi kommentoijista oli sitä mieltä, että keskustelun aloittajan näkemys on seksistinen ja vanhentunut.

– Todella vanhanaikaista ajatella, että naiset eivät pidä seksistä ja harrastavat sitä vain pitääkseen miehen tyytyväisenä, hän kommentoi.

Myös miesten seksuaaliset tarpeet nostettiin esille

Jotkut kommentoijat huomauttivat, että jokaisella on omanlaisensa seksuaaliset tarpeet, eikä yleistäminen näin ollen ole reilua. Ihmiset toivat esille myös miesten henkilökohtaiset seksihalut.

– Mielestäni et voi yleistää, sillä meillä kaikilla on erilaiset seksuaaliset tarpeet. Kenenkään ei pitäisi harrastaa seksiä vain pitääkseen toisen parisuhteessa, yksi kommentoi.

– Tämä voi olla totta myös toisinpäin. Myös pitkässä parisuhteessa olevat miehet voivat menettää seksihalunsa. On hyvin yleistä, että toinen osapuoli tuntee näin, sukupuolesta riippumatta, eräs keskustelija kirjoittaa.

Lähteet: Daily Mail, Mumsnet

Lue myös:

    Uusimmat