Nainen käytti pikkulasta törkeästi seksuaalisesti hyväkseen kahden vuoden ajan – hovioikeus piti lähes 4 vuoden tuomion ennallaan

Rovaniemen hovioikeus on pitänyt lasta hyväksikäyttäneen nelikymppisen naisen tuomion ennallaan. Tuomittu vaati, että hänen syytteensä hylättäisiin.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1976 syntyneen naisen viime syyskuussa kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hänen katsottiin syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja pahoinpitelyyn. Uhrina oli 3–5-vuotias lapsi. 

Käräjäoikeuden mukaan nainen oli ollut lapseen sukupuoliyhteydessä sormin, tehnyt hänelle seksuaalisia tekoja ja saanut lapsen tekemään itselleen samoin. Lisäksi nainen oli pahoinpidellyt lasta lyömällä häntä käsivarteen, olkaan ja selkään. 

Vankeusrangaistuksen lisäksi nainen tuomittiin maksamaan uhrille 16 500 euron korvaukset kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Vaati syytteiden hylkäämistä

Hovioikeudessa nainen vaati syytteiden hylkäämistä sekä rangaistuksen ja korvausten alentamista.

Hovioikeus päätti, ettei vankeustuomiota ole syytä alentaa ja piti myös korvausmääräykset ennallaan. Ylempi oikeusaste katsoi ainoastaan, että pahoinpitely ajoittui lyhyemmälle ajalle kuin käräjäoikeus oli tuomiossaan katsonut.

Naisen rangaistusseuraamukseen oikeusasteiden näkemysero ei kuitenkaan vaikuttanut. Rikokset ovat tapahtuneet alkuvuoden 2015 ja loppuvuoden 2016 välisenä aikana.

Syyttessä oli myös 1982 syntynyt mies, mutta hänen syyllisyytensä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä hylättiin.

Hovioikeus määräsi tapauksen asiakirjat salassapidettäviksi 60 vuodeksi. MTV Uutiset ei julkaise tuomion saaneen naisen nimeä uhrin alaikäisyyden vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja