Näin vyötäröltä lähtee 25 senttiä pois – ja nyt ei puhuta laihduttamisesta!

Korsetin pitkäaikaisella käytöllä uuma voi kaventua radikaalisti.

Korsetilla on kurottu naisten uumat kapeiksi ja tuettu muun muassa skolioosista kärsivien selkärankaa jo 1500-luvulta lähtien.

Suomalaisnaiset ostavat korsetteja eniten juhlapäiviin kuten häihin, mutta osa käyttää niitä myös terveyssyistä. Korsetti tukee erityisesti isorintaisia ja auttaa selkäongelmissa.

Jos miettii korsetin hankintaa vaikka pikkujouluun, kylmiltään ei kannata pukeutua liian muodokkaaseen tukiliiviin.

– Kannattaa kokeilla sitä etukäteen kotona ja ottaa vaikka lasillinen kuohuviiniä ja katsoa, turvottaako se mahaa, ohjeistaa Mari-Pilvi Junikka korsettiliike Belle Modestesta.

Korsetin käyttö myös nostaa hieman verenpainetta, joten sen pukeminen ja riisuminen on hyvä tehdä rauhallisesti. Liian kireä korsetti aiheuttaa kipua tai hiertymiä.

Tight lacing kiristää jopa 25 cm

Suurin osa käyttää korsettia satunnaisesti, mutta joillakin se on päällä "24/7", siis jopa öisin. Tämä on niin kutsuttu tight lacing -tapa. Säännöllisen ja pitkäaikaisen korsetin käytön luvataan kaventavan vyötäröä jopa uskomattomat 25 senttiä

– Se on mahdollista, mutta se ei tapahdu heti. Se vaatii vuosien korsetin käyttöä. Vyötärö kaventuu, kun kylkiluut alkavat taipua pikkuhiljaa sisäänpäin. Sisäelimet liikkuvat alas ja menevät tiiviiseen pakettiin. Myöskään rasva ei jää vyötärölle puristuksen vuoksi, vaan se kulkeutuu muualle kehoon, jos syö rasvaista ruokaa liikaa, Junikka kertoo.

Läskille ei yksinkertaisesti siis löydy enää tilaa korsetin tiivistämältä uumalta.

Hillitsee syömistä

Junikka itse on käyttänyt korsettia vuosia. Hän on hoitanut sillä skolioosia eli selkärangan kieroutumaa, mutta korsetti on muokannut myös vartalon mittasuhteita.

– Vyötärö on kaventunut noin 10 senttiä, vaikka muualta kehosta ei ole lähtenyt pois.

Korsetti voi vuosien pitkäaikaisessa käytössä surkastuttaa lihaskuntoa, mutta Junikka ei ole sellaista huomannut ainakaan omalla kohdallaan.

– Käyn joogassa, missä vaaditaan hyvää lihaskuntoa.

Junikka kertoo, että jotkut käyttävät korsettia myös syömisen hillitsemiseksi. Kireä korsetti päällä vatsa tuntuu täyttyvän nopeammin.

Pysyviä tuloksia saa vain jatkuvalla käytöllä. Jos korsetin käytön lopettaa, paikat palautuvat pikkuhiljaa lähtöasetelmiin.

Juttu on uusinta marraskuulta 2011

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Kuvat: Belle Modeste

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja