74-vuotiaalla Cathiella on maailman kapein vyötärö – katso kuvat!

Cathie Jung aloitti korsetin käytön, koska hänen miehensä oli mieltynyt ampiaisvyötäröihin. Nyt 74-vuotiaan naisen uuma on vain 38 senttiä, ja se on merkitty Guinnesin ennätysten kirjaan maailman kapeimpana vyötärönä.

Moni morsian hankkii korsetin hääpäiväksi, jotta näyttäisi mahdollisimman hyvältä hääpuvussa. Amerikkalainen Cathie Jung teki myös niin avioituessaan Bobinsa kanssa vuonna 1959.

Aviomies oli erityisen mieltynyt ampiaisvyötärööön. Niinpä rouva alkoi käyttää korsettia myös häiden jälkeen.

Cathie oli jo yli 40-vuotias, kun pariskunta tutustui tight lacing -korsettien käyttäjiin, eräänlaiseen korsetin käyttäjien hc-kastiin. Tight lacingissa korsetti kurotaan mahdollisimman kireälle, ja sitä käytetään päivin öin, jatkuvasti. Siitä innostuneina Cathie ja Bob alkoivat nyörittää Cathien uumaaa yhä kireämmällle – ja tuloksia alkoi syntyä.

Autoa ei voi ajaa ja istuminenkin hankalaa

Yli kolmen vuosikymmenen tight lacing -harrastuksen jälkeen Cathien uuma on enää vaivaiset 38 senttimetriä. Tällä lukemalla hän on pitänyt maailman kapeimman vyötärön titteliä Guinnesin ennätysten kirjassa jo vuodesta 2002. Mikä vielä merkittävämpää, Cathiella on ikää 74 vuotta, joten koskaan ei taida olla liian myöhäistä hankkia edes ampiaisvyötäröä!

– Tietysti on hankalaa tehdä monia normaaleja asioita kuten ajaa autoa, koska en näe tai pysty toimimaan kunnolla. Istuminen on miellyttävää vain tietynlaisissa tuoleissa. Ja tietysti on sosiaaliset ongelmat. Kaikki eivät ymmärrä, mitä me teemme, eivätkä pidä kapeaa vyötäröä kauniina, Jung kommentoi omilla nettisivuillaan julkaistussa haastattelussa.

Cathie kertoo, ottavansa korsetin pois vain veneretkillä, jos on kuuma päivä, koska silloin korsetti on tukala. Mutta vain tunniksi tai pariksi.

Kun häneltä kysytään, mitä mieltä hän on kehonkuvastaan, Cathy vastaa:

– Alkuun olin hyvin tietoinen figuuristani, mutta en enää. Kun otan korsetin pois, tuntuu että laajenen hyvin nopeasti. Kun katson peiliin edestäpäin en näe siinä paljon eroa.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lähde: http://www.cathiejung.com/

Lue myös:

    Uusimmat