Mainos

Stubb hehkutti vuolaasti uusia ministereitään

Tuore pääministeri Alexander Stubb kertoi tänään hallituksensa uusien ministerien henkilöllisyydet. 

– Perusteet ovat monenlaiset. Ensimmäinen liittyy pätevyyteen, toinen sukupuolijakaumaan, joka on minulle erittäin tärkeää. Ja kolmas maantieteelliseen tasapainoon. Pyrin  valitsemaan sellaisen tiimin, joka pystyy tukemaan minua sisäpoliittisesti ja niillä alueilla, joilla minulla ei ole vahvuuksia. Tarvitsin vahvan joukkueen ja sain sellaisen aikaiseksi, Stubb taustoitti valintojaan MTV Uutisille. 

Hallituksen elinkeinoministerinä jatkaa Jan Vapaavuori.

– Meillä on ollut kokoomuksessa lähihistoriamme parhaat elinkeinoministerit tässä maassa ja Janne on ollut yksi niistä. Tässä maassa tuskin on tällä hetkellä kovempaa talouspolitiikan osaajaa, kovempaa energia- ja elinkeinopolitiikan ammattilaista kuin Janne. On ilman muuta selvää, että tämä pääministeri tarvitsee joukkueeseensa luottopelaajaan, jota ilman olisi erittäin vaikea tehdä talouspolitiikkaa, Stubb kiitteli. 

Risikko halusi muutoksia

Liikenne- ja kuntaministeriksi tulee puolestaan Paula Risikko, joka kaipasi uusia haasteita tehtyään vuosia työtä sosiaali- ja terveysministeriössä. 

– Täysin omasta toiveestaan ja minun ilokseni Paula on luvannut vastaanottaa liikenne- ja kuntaministerin tehtävät. Meillä on edessä suuria ja tärkeitä infrahankkeita, kuntauudistuksen, lakipakettien läpiviemistä ja minun on hirveän vaikea kuvitella siihen kovempaa ammattilaista kuin meidän pohojalaanen Paula. 

Risikon paikan sosiaali- ja terveysministerinä täyttää Laura Räty, joka hyppää pestiin eduskunnan ulkopuolelta, Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajan pallilta.

– Hän on rautainen ammattilainen, joka on ollut yksi keskeisistä neuvottelijoista, kun olemme pyrkineet saamaan sote-ratkaisua maaliin. Hän on avustanut matkan varrella sekä Paulaa että Jannea. Tämän lisäksi me tunnemme Lauran erittäin tiukkana neuvottelijana, ja sitä me tässä vaiheessa tarvitaan, koska sote-ratkaisu on yksi tämän hallituksen tiukimmista ratkaisuista. 

Savon mafiaa Eurooppaan

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriksi Stubb valitsi Lenita Toivakan.

– Tämä paikka on minulle erittäin rakas, ja olen lyhyen pohdinnan jälkeen päätynyt Lenitaan. Hänellä on vahva yrittäjätausta, hän on ollut suuressa valiokunnassa Eurooppa-asioissa kantava voima. Pääsyyhän tähän on tietenkin se, että Savon mafia tunnetaan ja jokainen suomalainen komissaari on toistaiseksi tullut tältä alueelta, joten on täysin luontevaa, että meillä on henkilö, joka tulee Mikkelistä, Stubb vitsaili.  

Myös Petteri Orpon valintaa maa- ja metsätalousministeriksi Stubb perusteli maantieteellisellä perusteella. 

Ike Kanerva on joskus sanonut, että yksikään varsinaissuomalainen ei voi asettua ehdolle vaaleissa, jos ei ymmärrä maaseutua ja Petterihän on tunnetusti Köyliön poika ja tätäkin taustaa vasten luonteva valinta. Hän on ollut kokoomuksen toiminnassa iät ja ajat. Hän on myös erittäin hyvä neuvottelija ja on sanomattakin selvää, että tulen pääministerinä tarvitsemaan Petterin sisäpoliittisista osaamista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.