Näin venäläisiä houkutellaan sotaan: Miljoona ruplaa, elinikäinen eläke ja kylpylämatkoja

1:15
Miksi sota-asiantuntijat yliarvioivat ennen Ukrainan sotaa Venäjän armeijan mahdin?

Venäjän Keski-Siperiassa sijaitseva Tomskin alue rekrytoi uuden Tojan-nimisen pataljoonan, jonka tarkoitus on lähteä Ukrainaan "vastaamaan logistiikasta", uutisoi Meduza.

Koska sotilaita Ukrainaan tarvitaan lisää, Venäjän eri alueille on jo useiden kuukausien ajan muodostettu niin sanottuja nimipataljoonia, jotka on nimetty kaupunkien ja historiallisten henkilöiden mukaan.

Meduza kertoo saaneensa haltuunsa äänitallenteen Tojan-pataljoonan sotilaskomentajan tapaamisesta sotaan lähdössä olevien vapaaehtoisten kanssa.

Yrittäessään taivutella ihmisiä liittymään pataljoonaan sotilaskomentajat kiertävät aluetta ja puhuvat työntekijöille. He lupaavat vapaaehtoisille yli miljoona ruplaa (noin 16 000 euroa) kuuden kuukauden palveluksesta, elinikäistä eläkettä perheenjäsenille ja palveluksen suorittaneelle sekä helppoa pääsyä yliopistoihin Ukrainassa olleiden lapsille.

– Pataljoonan tehtävänä on antaa logistista tukea sotilasyksikölle. Rekrytoimme kokkeja, hitsaajia, sähköasentajia, kuljettajia, kylpyhuonehenkilökuntaa, pesulahenkilökuntaa ja niin edelleen. Työpaikkoja on itse asiassa paljon, ja ne liittyvät kaikki logistiikkaan, kertoi äänitallenteella sotilaskomentaja Sergei Mikov.

Meduzan mukaan äänitallenteesta välittyy sellainen mielikuva, etteivät vapaaehtoiset vaaranna henkeään ja joudu itse taisteluihin.

– Kuten olemme jo sanoneet, kyse on logistisesta tuesta, Mikov vielä toisti puheessaan.

Kuolemantapauksissa elinikäinen eläke

Sopimuskauden päättyessä vapaaehtoiset saavat kaikki lakisääteiset etuudet.

Esimerkkeinä Mikov mainitsi elinikäisen eläkkeen, jonka suuruus riippuu sotilasarvosta, taisteluoperaatioihin osallistumisesta ja palvelusajasta, vuotuisen "terveyskylpyläloman" vapaaehtoiselle ja hänen perheelleen sekä lasten pääsyn valtion rahoittamiin korkeakoulupaikkoihin ilman kilpailua.

Pataljoonaan voi Mikovin mukaan liittyä kuka tahansa terve mies, joka on iältään 18-60 vuotta.

– Kun vapaaehtoiset ovat palvelleet kuusi kuukautta ja palanneet kotiin, heidät palkataan välittömästi takaisin nykyisiin työpaikkoihinsa. Halutessaan he voivat kuitenkin jatkaa palvelustaan sopimuksensa päättymisen jälkeen, Mikov lupasi.

Mikäli vapaaehtoinen sattuu loukkaantumaan Ukrainassa, hänelle maksetaan  noin 5-10 miljoonaa ruplaa (80 000–161 000 euroa) .

– Jos vapaaehtoisen perheessä on monta lasta, alueellamme on tällaisia tapauksia, maksu on ollut 15 miljoonaa ruplaa (noin 240 000 euroa) Mikov sanoi.

Kuolemantapauksiessa perhe saa elinikäisen eläkkeen sekä viisi miljoonaa ruplaa kertaluonteisena maksuna ja 3,9 miljoonaa ruplaa vakuutusmaksuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja