Näin vältyt tyrmäystipoilta

Yhä useampien kerrotaan tänä päivänä saaneen tyrmäystippoja juomaansa kostean illan päätteeksi. Näillä vinkeillä vältyt todennäköisemmin katalilta myrkytysyrityksiltä.

Kammottava ilmiö saada tyrmäystippoja juomaansa on nykyään arkipäiväistä. Olemalla huolellinen voit kuitenkin säästyä tyrmäystipoilta.

1. Älä koskaan ota vastaan drinkkejä tuntemattomilta. Myös pullot olisi hyvä avata itse. Omaa terveyttään ei kannata luottaa tuntemattomien käsiin, kun katalalta ilmiöltä voi välttyä helposti.

2. Älä jätä drinkkiäsi vartioimatta. Vaikka menisit vain vessaan tai ulos haukkaamaan raitista ilmaa, omaa juomaa ei ole syytä jättää pois katseensa alta.

3. Älä ota juomaa boolimaljoista. Myös hylätyt drinkit tai pullot on syytä jättää sikseen, jos haluaa välttää tyrmäystipat.

4. Älä juo mitään, mikä tuoksuu tai maistuu omituiselle. Useat tyrmäystippoina käytetyt aineet maistuvat suolaisilta. Jokin saattaa olla vialla, jos juoma maistuu erikoiselle.

5. Jos joku haluaa tarjota sinulle drinkin, mene tiskille mukaan tilaamaan se. Matkalla voi tapahtua vaikka mitä odottamatonta.

6. Jos huomaat jättäneesi drinkin vartioimatta, kaada se pois. Yksikään drinkki ei ole niin arvokas, eikä baaritiskille ole niin vaikea raahautua uudelleen, tai etteikö juomasta luopuminen kannata, jos sen on jättänyt hetkeksi vartioimatta.

7. Jos huomaat juoman vaikuttavan sinuun tavalla, johon et ole tottunut, hae apua. On tärkeää tarkkailla omaa oloa. Jos huomaa, että esimerkiksi jo yksi drinkki vie lähes tajun, on syytä kiinnittää huomio itseensä, ettei mitään vakavampaa ehdi tapahtua.

MTV3/Helmi

Lähde: Glamour

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja