Näin työkaverisi sinua huijaavat?

Maanantaisin viikonlopun jälkeen on tapana vaihtaa kuulumiset kollegoiden kanssa, mutta kun sinulta kysytään miten vietit viikonloppusi, kerrotko totuuden? At Home- lehti uutisoi, että tuoreen brittitutkimuksen mukaan ainakaan britit eivät kerro totuutta omista viikonlopuistaan.

Oletko ikinä kertonut työkavereille, että vietit romanttisen viikonlopun, olit lyhyellä kaupunkilomalla, tai pidit hauskaa ystävien kanssa, vaikka todellisuudessa vietit koko viikonlopun kotona löhöillen? Jos vastasit kyllä, et ole ainoa. At Home kirjoitti, että Isossa-Britanniassa yli 5000 ihmiselle tehdyssä kyselyssä selvisi, että heistä joka neljäs oli kertonut valkoisia valheita viikonlopun menoista ystävilleen ja kollegoilleen.

Käytetyimmät valheet olivat ulkona käynti lauantai-iltaisin (33 %), ystävien luona vierailu (22 %), illalliskutsut (17%), romanttinen ilta (12 %) ja miniloma (10 %).

– Emme halua myöntää, että suurin osa ajastamme kuluu viikonloppuisin hoitamattomien kotitöiden tekemiseen, ja viikon varrella kertyneen univelan kuittaamiseen. Meille saattaa tulla huono fiilis, kun kaikilla muilla on ollut hauskempi ja tapahtumarikkaampi viikonloppu, kommentoi psykologi Corrine Sweet.

Lähes 30 % kyselyyn vastanneista myönsi olevansa työnsä jälkeen perjantaisin niin uuvuksissa, että ei jaksa tehdä muuta kuin kaatua sänkyyn.

Neljä kymmenestä puolestaan toivoi, että heillä olisi hauskempaa ja enemmän tekemistä viikonloppuisin.

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja