Näin suomalaisten tapa vuokrata autoja on muuttunut – nyt mennään jopa tuntitaksalla

Kiinnostaako hankkia neuvostoliittolaisen autoteollisuuden helmi? Tähän hintaan irtoaa olemattoman vähän ajettu "Mosse" 5:41
KATSO MYÖS: Lahdessa myynnissä oleva Moskvitsh lienee maailman vähiten ajettuja "Mosseja".

Suomalaisten tavassa vuokrata auto on tapahtunut selvä muutos, kertoo alan pitkän linjan yrittäjä. 

Aiemmin perheissä oli useita autoja, mutta nyt maassa ollaan laajalti yhden auton talouksia, kertoo ajoneuvojen vuokrausta tekevän Westmac Oy:n omistaja Jari-Pekka Saarinen

– Kun tarvitaan enemmän kuljetuskapasiteettia tai joku lähtee autolla omille asioille, silloin haetaan yksi auto lisää perheeseen. Enää ei pidetä turhia autoja pihassa.

Saarisen mukaan suomalaiset haluavat pääasiassa vuokrata pienen henkilöauton sijaisautoksi, jos oma menopeli on esimerkiksi huollossa. 

Muuttoihin vuokrataan pakettiautoja ja kuljetusliikkeet vuokraavat puolestaan raskasta kalustoa tarpeisiinsa. 

Auto pariksi päiväksi

Suomalainen haluaa vuokrata auton yleensä auton päiväksi tai pariksi, jos on esimerkiksi muutto meneillään. Myös tuntitaksalla mennään joissain tapauksissa. 

Yritykset sen sijaan saattavat vuokrata raskasta kalustoa jopa kolmeksi vuodeksi.

Autoja vuokraavia yrityksiä on paljon eli kilpailu asiakkaista on kovaa. Saarinen uskoo silti, että kaikille alan toimijoille riittää asiakkaita.

– Jokainen pärjää varmaan omassa segmentissään omalla toimintatavallaan.

Saarisella on Lahden toimipisteessä ehkä maailman vähiten ajettu Moskvitsh, eli "Mosse". Voit katsoa videon haastattelusta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat