Näin suomalaiset ajattelevat eri automerkeistä: Katso listalta, mitä sinun menopelistäsi sanotaan

0:29
Katso myös raju autoihin liittyvä video: Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle

Suomalaiset kokevat Mersun kaikkein arvostetuimmaksi automerkiksi, perässä tulee Bemari.

Käytettyihin vaihtoautoihin keskittynyt autoliike Kamux toteutti Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimuksen, jossa vastaajia pyydettiin yhdistämään tiettyjä automerkkejä valikoituihin adjektiiveihin.

Tutkimuksessa Toyota, Volvo ja Mercedes-Benz koostavat kärkikolmikon luotettavimmiksi ja turvallisimmiksi koettuina merkkeinä. Luotettavimmaksi arvioidaan Toyota ennen Volvoa ja Mercedes-Benziä. Turvallisuusmielikuvissa Volvo (38 %) on selkeästi ylitse muiden, myös perheautona.

Kun suomalaisilta kysyttiin mielikuvia kalleimmista ja arvostetuimmista automerkeistä, saksalaiset automerkit kiilasivat kärkeen. 35 prosenttia vastaajista piti Mercedes-Benziä arvostettuna, kun taas BMW:llä ja Audilla arvostus oli 12 prosentissa.

Edullisuuden mielikuva liitetään ensisijaisesti Daciaan (32 %) ja jäljessä tulevat Kia 15 prosentilla ja Fiat 11 prosentilla.

– Dacia on kasvattanut reilun kymmenen vuoden aikana tunnettuuttaan ja hintamielikuva on ollut siinä keskiössä, joten tulos tuntuu johdonmukaiselta, Tommi Iiskonmäki kertoo Kamuxin tiedotteessa.

Tyyliä ja nopeutta

BMW ja Jaguar saavat suomalaisten suosiota liittyen tyyliin ja nopeuteen. Kärkipaikka kummassakin kategoriassa tosin menee eri osoitteeseen: tyylikkääksi koetaan useimmin Audi ja nopeaksi useimmin Porsche.

Tesla puolestaan on nopeasti vakiinnuttanut asemansa vähäpäästöisyyden ja moderniuden edelläkävijänä, sillä peräti 42 prosenttia vastaajista liittää mielikuvissaan vähäpäästöisyyden ensisijaisesti Teslaan ja neljännes kokee sen moderneimmaksi automerkiksi.

Lista: Nämä asiat tulevat mieleen eri automerkeistä

Turvallinen

Volvo 38%

Mercedes-Benz 12%

Toyota 10%

Kallis 

Mercedes-Benz 20%

BMW 20%

Audi 14%

Perheauto

Volvo 16%

Toyota 14%

Volkswagen 13%

Vähäpäästöinen

Tesla 42%

Toyota 10%

Kia 5%

Moderni

Tesla 25%

Audi 13%

BMW 9%

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja