Näin suojaat silmäsi kesän rasituksilta

Aurinko, vesileikit ja retkeily ovat silmille haaste. Näin suojaat näköäsi kesällä.

Monet meistä osaavat jo suojata ihonsa kesän haitoilta, mutta silmien suojaaminen saattaa unohtua. Näillä Female Firstin vinkeillä et rasita näkökykyäsi turhaan.

Aurinko

Tiesitkö, että aurinko voi aiheuttaa silmiin kaihin, jos et suojaa itseäsi riittävästi? Hyvälaatuisten aurinkolasien käyttäminen on siis tärkeää, oli talvi tai kesä. Muista suojata myös jälkikasvusi! Lasten pupillit ja linssit ovat isommat kuin aikuisilla, joten siksi ne ovat myös erityisen herkkiä UV-valolle.

Hyvien aurinkolasien ei ole pakko olla kalliit. Varmista kuitenkin ennen tiskille menoa, että laseissa on riittävä suoja UV-säteilyä vastaan. Brittilaseissa merkit "CE" ja "BS EN 1836:2005" takaavat, että suoja on riittävä.

Heinäallergia

Allergiset reaktiot ovat yleisimpiä kesällä. Altistuminen siitepölylle voi saada silmäsi turpoamaan ja vuotamaan. Voit suojautua siitepölyä vastaan aurinkolaseja käyttämällä. Älä tuuleta turhaan, että silmäsi saavat olla rauhassa. Silmäoireisiin auttavat paitsi allergialääke, myös silmätipat. Tarkista lääkäriltäsi, sopivatko silmätipat käytettäväksi myös linssien kanssa.

Vesilajit

Vesiurheilu kuuluu kesään, mutta voi toisinaan ärsyttää silmiä. Käytä aina suojalaseja, olit sitten uimassa tai sukeltamassa. Kloori voi ärsyttää silmiäsi toden teolla. Älä ikinä ui kontaktilinssien kanssa, tai olet vaarassa saada silmätulehduksen.

Retkiolosuhteet

Telttailu on hauskaa, mutta retkiolosuhteissa hygienian ylläpitäminen on haasteellista. Muista aina pestä kätesi ennen kun laitat kontaktilinssit. Muista käyttää puhdasta vettä. Silmälasien käyttäminen voi olla retkiolosuhteissa parempi vaihtoehto.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja