Näin Sofia Zida koki kohun aiheeksi nousseen tilanteen Andy McCoyn ja Maria Veitolan välillä Yökylässä-kuvauksissa: "En pysty vaikuttamaan ihmisiin"

Sofia Zida kertoo, kuinka koki ystävänsä Andy McCoyn Yökylässä-kohun 1:17
Videolla Sofia Zida kertoo, kuinka koki ystävänsä Andy McCoyn Yökylässä-kohun.

Sofia Zidan ja Andy McCoyn yhteisjaksosta ohjelmassa Yökylässä Maria Veitola nousi keväällä kohu McCoyn tulistuttua kuvauksissa juontaja Maria Veitolalle.

Taiteilija-muusikko Sofia Zida, 39, ja hänen ystävänsä muusikko Andy McCoy, 60, nähtiin yhdessä keväällä 2023 Yökylässä Maria Veitola -ohjelman jaksossa. 

Maaliskuussa esitetyn jakson seurauksena alkoi kohina muun muassa siitä, kun jaksossa nähtiin, kuinka McCoy raivostui toimittajaMaria Veitolalle  vuoden 2017 kohtaamisesta, jolloin sai mielestään Veitolalta tylyä kohtelua suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. McCoy nimitteli Veitolaa myös kusipääksi ravintolassa. 

Myöhemmin McCoy pyysi Veitolalta anteeksi. 

Zida kertoo MTV Uutisille, ettei itse olisi ollut koko täysin ajan mukana kuvaustilanteessa, jossa McCoy suuttui Veitolalle.

– Jokainen aikuinen ihminen on vastuussa omista teoistaan, en pysty vaikuttamaan ihmisiin. Siinä aina paljon tein omia (juttuja), etten edes kuullut ihan kaikkea, koska en ollut ihan siinä koko ajan. Maalasin ja mietin, että se on heidän (tilanteensa) etten puutu, enkä voi vaikuttaa muihin ihmisiin, Zida kertoo. 

Jakson julkaisun jälkeen Zida ei itse kertomansa mukaan käynyt lukemassa keskusteluja aiheesta, eikä hän saanut juuri palautettakaan. Hänen mukaansa hän ja McCoy eivät olisi juurikaan puhuneet kohusta, joka jakson myötä syntyi. 

– Olen aikalailla keskittynyt menemään eteenpäin, on oikeasti pitänyt tehdä asioita, että jatkan eteenpäin. 

Tällä hetkellä Zida työstää omaa soololevyään, jonka teossa myös McCoy on aktiivisesti mukana. Juhannusperjantaina 23. kesäkuuta Zida julkaisee uuden kappaleensa Leave, joka tulee olemaan osa loppuvuodesta julkaistavaa kokonaisuutta. Tyylillisesti levy tulee olemaan Zidan mukaan hyvin "laidasta laitaan", sisältäen muun muassa pop-rockia kuin reggaeta.

– Se on hyvällä mallilla ja aikataulussa ollaan. Seuraavaksi pitäisi mennä soittamaan bändin kanssa. Itse teen aika pitkälti sävellykset ja sanoituksia myöskin tälle levylle, ja teen niitä myös Andyn kanssa. 

Zidan mukaan yhteistyö levyä työstäessä on ollut sujuvaa McCoyn kanssa, sillä he ymmärtävät mutkitta toistensa visiot.

– Olen aika nopeatempoinen ihminen, ja Andy nappaa heti ideoistani kiinni, hän hiffaa.

Alla olevalla videolla Sofia Zida kertoo, kuinka soololevyn työstäminen on sujunut.

Sofia Zida kertoo levynteosta Andy McCoyn kanssa 2:17

Lue myös:

    Uusimmat