Näin rosoäänisen Harri Marstion ura eteni – julkaisi yli 20 singleä

Auto-onnettomuudessa menehtynyt muusikko Harri Marstio julkaisi urallaan yli 20 singleä.

Torstaina auto-onnettomuuden yhteydessä kuollut Harri Marstio tunnettiin ennen muuta rosoisesta äänestään.

Karun elämänmakuinen lauluääni tuli suomalaisille tutuksi vuonna 1982, kun Marstio lauloi kappaleen Romany Violin (Mustalaisviulu) Pedro's Heavy Gentlemenin albumilla. Hitiksi noussut sävelmä sai runsaasti runsaasti radiosoittoa, ja sen saattaa kuulla radioaalloilla nykyisinkin.

Menestykseksi muodostui myös sävelmä Mä elän vieläkin, joka on suomennos laulusta The Highwayman. Tämän hitin lauluosuudet Marstio jakoi Topi Sorsakosken, Pate Mustajärven ja Jorma Kääriäisen kanssa. Marstio tulkitsi myös pidetyn Älä kiirehdi -kappaleen, joka kuullaan Aki Kaurismäen Varjoja Paratiisissa -elokuvan lopussa.

Soolouransa lisäksi Marstio lauloi esimerkiksi Kultakurkut-yhtyeessä Eero Raittisen, Esa Elorannan ja Pablon kanssa. Marstion suomenkielisistä lauluista ovat tunnettuja esimerkiksi Muisto vain jää, Tie sekä hänen omasta kynästään syntyneet Talo ja Sirkustyttö.

Muusikon ääniteuran loppupuolella, albumilla nimeltä 10, soi muiden muassa hänen versionsa Kari Kuuvan sävelmästä Pienen pojan haaveet. Kuuva menehtyi vuoden 2018 marraskuussa.

Harri Marstio julkaisi urallaan yli 20 singleä. Hänen viimeisiä huomiota herättäneitä äänitteitään oli Folkswagen-yhteen kera levytetty Sandra of St. Mura. Kappale on englanninkielinen versio Esa Pakarisen takavuosien hitistä Suhmuran Santra.

Kylkikolari sillalla 

Kaakkois-Suomen poliisi vahvisti perjantaiaamuna, että Harri Marstio kuoli kolarissa Kouvolassa torstaina. Kahden henkilöauton törmäys tapahtui kello 14:n jälkeen Voikkaan sillalla.

Autot kolaroivat, kun Kuusankosken suunnasta tullut Marstion henkilöauto törmäsi hiljaisella nopeudella sitä ohittamassa olleeseen toiseen henkilöautoon. Sen jälkeen Marstion auto törmäsi hiljaisella nopeudella sillan kaiteeseen.

Toinen auto oli lähtenyt ohittamaan Marstion ajokkia sen jälkeen, kun se oli pysähtynyt hetkellisesti sillalle.

62-vuotiaan Marstion autossa ei ollut poliisin mukaan muita. Toista autoa ajoi keski-ikäinen nainen, minkä lisäksi kyydissä oli toinen henkilö.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tutkinnanjohtaja Panu Uusitalo Kaakkois-Suomen poliisista kertoi STT:lle, että liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäilty osapuoli on Marstio.

Poliisi ei Uusitalon mukaan voinut vielä perjantaina ottaa kantaa siihen, kuoliko Marstio turman yhteydessä kolarin vuoksi vai sairauskohtaukseen. Muusikko oli kärsinyt viime ajat vakavasta sairaudesta.

Olosuhteet turmapaikalla olivat poliisin mukaan talvisen normaalit.

Lue myös:

    Uusimmat