Näin Raakel karisti 50 kiloa – Katso huikeat kuvat muutoksesta!

Raakel Lignell teki täydellisen elämänmuutoksen ja pudotti 50 kiloa painostaan puolessatoista vuodessa. Suurperheen äiti kertoo, miten hän pystyi näin huimaan muutokseen.

Syyskuussa 2010 Raakel Lignell sairastui keuhkokuumeeseen kolmannen kerran vuoden sisällä ja joutui sairaalaan. Hän palasi kotiin huonokuntoisena ja päätti, että nyt on tehtävä elämäntaparemontti. Ruokatavat muuttuivat ja liikunta astui kehiin. Ennen muutosta Raakel tunnustaa olleensa sohvaperuna.

Jäsenkorjaaja suositteli Raakelille Antti Heikkilän kirjoja, joita luettuaan Raakel innostui muuttamaan ruokavalionsa. Hän jätti pois nopeat hiilihydraatit, kuten pastan ja perunan.

– Aluksi oli outo fiilis, mutta ei siinä kauan mene, kun keho tottuu muutokseen. Väsymys hävisi. Oikeastaan kahdessa viikossa vireystila parani, ja se rupesi palkitsemaan, Raakel toteaa.

Ennen ryhmäliikuntaa karsastanut Raakel osallistui kaverinsa painostuksesta crossing-tunnille. Kymmenen minuutin jälkeen hän melkein konttasi pois paikalta. Raakel oli kuitenkin jo ehtinyt sitoutua jäsenyyteen ja päätti kokeilla hieman rauhallisempia lajeja, kuten pilatesta, body balancea ja zumbaa.

– Melkein heti aloin käydä tunneilla päivittäin. Se oli hyvä tapa kuluttaa aikaa illalla, ettei tarvinnut miettiä, mitä saa syödä, hän nauraa.

Tavoitteet toteutuvat yli odotusten

Ylimääräiset kilot olivat kertyneet pikku hiljaa, ja niihin tottui. Mitään ulkonäkökriisiä Raakel ei ole koskaan kokenut. Raakelin tavoite oli karistaa kymmenisen kiloa ja kohentaa kuntoa sen verran, ettei tunne itseään satavuotiaaksi. Hän yllättyi itsekin, kun painoa putosi viisi kertaa enemmän.

Raakel ei ole mielestään ollut koskaan urheilullinen, joten liikunnan suhteen hänen minäkuvansa on muuttunut täysin.

– Kunto on nyt paljon parempi. Liikun paljon ja haluan liikkua vielä enemmän, Raakel sanoo.

Elämänmuutos on tuonut ulkoisten muutoksen lisäksi muita uusia asioita. Liikuntaharrastuksen myötä Raakel on nyt osa uutta yhteisöä. Hän kirjoittaa myös blogia Hyvä terveys -sivustolla.

– Tämä on ollut iso fyysinen muutos, mutta vielä isompi psyykkinen muutos.

Oma elämä

Tahto ja voima isoon elämänmuutokseen lähtevät korvien välistä. Raakel päätti suoda muutoksen itsellensä.

Suurperheen äitinä Raakelin elämä on ollut tiivistä lasten kanssa olemista. Hän on tyytyväinen, että on keskittynyt viiteen lapseensa, mutta se aika on nyt ohi. Lapset ovat nyt isoja, ja vanhin lapsi on jo muuttanut pois kotoa. Pesä on tyhjentymässä.

– Minua ei tarvita enää joka hetki. Ehkä elämänmuutos on myös tyhjenevän pesän ahdistuksen purkua. Nyt on aika aloittaa oma elämä.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja