Tämä suomalaisten kesän suosikkiherkku käy karppaajallekin – usko tai älä!

Vähähiilihydraattista ruokavaliota suosittavan lääkäri Antti Heikkilän mukaan kesä on erinomaista aikaa pistää ruokavalio kuntoon. Herkut kuitenkin kuuluvat kesään – pitääkö hiilihydraattien karttelijan kiertää uudet perunatkin kaukaa?

Kesä on leppeää aikaa myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville, mikäli lääkäri Antti Heikkilää on uskominen. Vaikka mies ei leipää ja perunaa muuten suosittele, saavat uudet perunat hänen hyväksyntänsä.

– Uudet perunat ovat kohtalaisen hyviä, niissä on vähemmän tärkkelystä kuin talviperunassa. Kohtuumääränä niitä voi syödä, Heikkilä pohtii.

– Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa tärkeää on hiilihydraattien kokonaismäärä, ei laatu. Puhe hyvistä ja huonoista hiilihydraateista on vailla tieteellisiä perusteita.

100 grammaa leipää vai kilo kaalia?

Esimerkkinä Heikkilä mainitsee, että sadassa grammassa leipää voi olla yhtä paljon hiilihydraattia kuin kolmessa kilossa kaalia.

– Valikoimalla erilaisia raaka-aineita saat erilaisia antioksidantteja, vitamiineja ja kuitua sen sijaan, että söisit yhtä puhdasta hiilihydraattia.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuva Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja