Ulkoministeriön sisäinen tiedote kiistää Pekka Haaviston syyllistyneen laittomuuksiin – henkilökunta hämmästelee johdon vahvaa asettumista ministerin puolelle

26:43
Pekka Haavisto jatkaa ulkoministerinä. Näin hän kommentoi asemaansa.

Ulkoministeriö lähetti tänään henkilökunnalleen laajamittaisen sisäisen tiedotteen, jonka mukaan väitteitä ulkoministeri Pekka Haaviston vaatimista laittomuuksista ei voida tukea. MTV Uutisten haltuunsa saama kirje tukee monin sanakääntein Haavistoa. Henkilökunnan joukosta puolestaan ihmetellään virkamiesjohdon asettumista voimakkaasti Haaviston tueksi.

Kohun keskelle joutunut ulkoministeri Pekka Haavisto sai tänään – odotetusti – puolueensa tuen ja jatkaa ulkoministerinä.

Ulkoministeriön virkamiesjohto puolestaan pyrki tänään rauhoittelemaan Haavisto-kohua lähettämällä henkilökunnalleen sisäisen tiedotteen.

MTV:n haltuunsa saaman kirjeen mukaan kohussa on kyse näkemyserosta "miten tulipalo sammutetaan oikein".

– Kaikki ovat halunneet tuoda turvaan al-Holin leirillä olevat suomalaislapset – ja heidän äitinsä, jos se katsotaan lapsen eduksi, kirjeessä sanotaan.

Suuri näkemysero oli siinä, tarvitaanko hallituksen linjaus vai ei.  Aliavaltiosihteeri Pekka Puustisen allekirjoittaman viestin mukaan väitteitä tehtävän laittomuudesta ei voi mitenkään tukea.

Näin Haavisto itse tänään kommentoi:

– Olen käynyt ylimmän virkamiesjohdon kanssa keskusteluja siitä, että onko jotakin lain tai määräysten vastaista tapahtunut  ulkoministeriössä, ja ylin virkamiesjohto on minut vakuuttanut siitä, että jos he olisivat mitään sellaista havainneet, he olisivat ilman muuta pysäyttäneet kaikki sellaiset toimet, Haavisto toteaa.

– Nyt kun on hyvin kovia väitteitä esitetty tähän suuntaan, niin oman oikeusturvanikin kannalta on hyvin tärkeää että meillä on pätevät virkamiehet ja ylin virkamiesjohto ja he kontrolloivat kaikkea päätöksentekoa.

Kukaan ulkoministeriön henkilökunnasta ei halunnut tänään omalla nimellään kommetoida tilannetta.

MTV:n lähteiden mukaan ulkoministeriön henkilökunnan piirissä kuitenkin ihmetellään virkamiesjohdon voimakasta asettumista ministerin puolelle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja