Haavisto porskuttaa eteenpäin ja vakuuttaa tarttuvansa ulkoministeriön työilmapiirin ja sisäisen tiedotuksen pulmiin: "Meillä on paljon petrattavaa"

8:00
Pekka Haavisto puhui vihreiden puoluevaltuuston kokouksen jälkeen medialle.

Vihreät on tänään ilmoittanut jatkavansa uuteen hallitukseen samalla ministeripohjalla. Ulkoministeri Pekka Haavisto on viime aikoina noussut kyseenalaiseen asemaan al-Hol -kohun vuoksi.

– On suuri luottamustehtävä olla uuden Sanna Marinin hallituksen ulkoministerinä, Haavisto totesi puoluevaltuuston kokouksen jälkeen.

Haavisto luetteli paljon tehtäviä, mitä uudella hallituksella on edessään. Haasteita ovat hänen mielestään muun muassa kyber-uhat ja ihmisoikeusasian neuvottelukunnan uudelleen perustaminen.

Ulkoministeriön ongelmat ovat työpöydällä

Haaviston asemaa on kyseenalaistettu viime päivinä, koska hänen on väitetty toimineen omavaltaisesti al-Holin leirillä olevien suomalaisten palauttamiseksi Suomeen.
Ulkoministeriö on valitellut tulehtunutta työilmapiiriä, joka on noussut al-Hol -kohun myötä pintaan.

– Minulla oli tänään mahdollisuus istua kahden henkilöjärjestön kanssa oikein pitkä kokous ja purkaa vähän näitä tuntoja. Keskustelu oli hyvähenkinen ja tuloksellinen. Sovimme menetelmiä, miten näitä työilmapiiriin liittyviä ongelmia voi siellä korjata, Haavisto sanoi.

– Sovimme säännöllisestä yhteydenpidosta tässä. Ministeriössä kannettiin huolta myös sisäisen tiedotuksen roolista ja siinä meillä on aika paljon petrattavaa, hän jatkoi.

Haavisto kertoo käyneensä Ulkoministeriön ylimmän virkamiesjohdon kanssa keskustelua siitä, tapahtuiko al-Hol -asiassa jotakin lain tai määräysten vastaista.

– He ovat minut vakuuttaneet siitä, että jos he olisivat havainneet mitään lakien vastaista, he olisivat ilman muuta pysäyttäneet kaikki sellaiset toimet, Haavisto sanoi.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja