Näin pidät huolta seksielämästäsi karanteenissakin – olitpa sitten sinkku tai suhteessa

Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? 0:48
Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan?

Omaehtoisen koronakaranteenin ei tarvitse olla kuolinisku seksielämälle.

Moni viettää nyt aikaa kotona omaehtoisessa karanteenissa koronaviruksen vuoksi. Olitpa sitten sinkku, erossa kumppanistasi tai jumissa puolison kanssa kotona, seksuaalisuudesta on hyvä pitää huoli poikkeusaikanakin.

– Sinulla on silti seksuaalisuus  – sinulla oli se ennen ja sinulla on se jälkeenkin [karanteenin], muistuttaa seksologi Carol Queen  New York Postin haastattelussa.

 – Sen tutkiminen voi olla hauskaa, nautinnollista, hyödyllistä, ahdistusta vähentävää, hän luettelee.

Queen ja muut seksiasiantuntijat kertoivat New York Postille omat seksivinkkinsä poikkeustilanteeseen.

Vinkit sinkuille

Opi tuntemaan itsesi

 – Itsetyydytys auttaa ymmärtämään, että seksuaalinen nautintomme ei tule toisesta ihmisestä, Queen huomauttaa.

 Eikä kannata kiirehtiä.

 – Jos olet nopea 'teen sen ja jatkan päivääni" tyyppinen henkilö, saatat yllättyä oppiessasi, että voit saada parempia, vahvempia ja voimakkaampia orgasmeja, kun käytät enemmän aikaa.

Valmistele seksirikkaampaa tulevaisuutta

Jonain päivänä voit taas alkaa tapailla ihmisiä kasvokkain. Seksuaaliseen nautintoon ja läheisyyden luomiseen keskittyvän Juicebox-yhtiön toimitusjohtaja Brianna Rader kehottaa valmistelemaan jo tulevaisuuden deittiprofiilia. Jos aikaa on ja valaistus on sopiva, mikset ottaisi uusia selfieitä profiiliisi?

Karanteeni on sopivaa aikaa myös kotitreenille. Pistä musiikki soimaan ja harjoittele tanssiliikkeitä tulevaisuuden yökerhoreissuja varten.

Vinkit erossa toisistaan oleville kumppaneille

Jos ette asu yhdessä ja joudutte viettämään aikaa nyt erillään toisistanne karanteenin vuoksi, ottakaa seuraavat neuvot käyttöön.

Käyttäkää sanoja

Tuhmien viestien lähettelyssä ei ole kyse pelkästään nakukuvista. Rader vinkkaa, että tuhmat puheet luovat pohjaa sille, kun vihdoin näette oikeasti. Kun tapaatte, olette jo keskustelleet siitä, mitä haluaisitte kokeilla sängyssä ja mistä pidätte.

Tarvitsetko apua? Kokeile tätä kaavaa: Kerro kumppanillesi, mitä haluaisit tehdä hänelle, esitä, että teet sitä juuri ja kerro hänelle, miltä se tuntuu. Aloita kevyellä ehdottelulla ja etene siitä kuvailempaan tekstiin tai puheeseen, jos käytte keskustelua suullisesti.

Seksikäs videopalaveri

Seksivalmentaja Alexa Martinez suosittelee piristämään videopuheluita. Hän kertoo, että esimerkiksi Zoom-sovelluksen avulla käyttäjät voivat jakaa niin näyttönsä kuin äänetkin. Niinpä voitte yhdessä katsoa seksikkään filmin tai vaikka aikuisviihdettä. 

Videopuheluita varten voi myös pukeutua seksikkäästi. Sytytä kynttilät ja laita tunnelmavalaistus luodaksesi oikeanlaisen tunnelman puhelua varten.

Vinkit yhdessä eristäytyneille pareille

Nämä vinkit ovat yhdessä asuville tai ainakin yhdessä karanteeniin ryhtyneille pareille.

Ottakaa aikaa itsellenne

Pieni etäisyys tekee vain hyvää. Luokaa etäisyyttä viettämällä aikaa ominenne vaikkapa eri huoneissa. Molemmat saavat hetken hengähdystauon ja saatta mahdollisuuden oikeasti alkaa haluta toisianne.

Tehkää kommunikaation lunttilappu

Ovatko halunne eri paria? Etkö koe tulevasi tyydytetyksi? Kun aikaa on, ongelmat voivat alkaa nostaa päätään pinnalle. Martinez suosittelee käyttämään apuvälinettä kommunikaatioon. Pariskunnat voivat artikuloida seksuaalisia toiveitaan ja rajojaan esimerkiksi "mitä haluan/mitä voin tehdä/mitä en suostu tekemään" -listan avulla.

Käykää läpi, mitä haluaisitte tehdä sängyssä, mitä voitte tehdä, jos kumppani toivoo ja mitä ette missään nimessä tekisi. Martinez kertoo hänen ja kumppaninsa käyttäneen harjoitukseen useita tunteja.

– Nyt hän tietää, ettei koskaan enää nuole korviani.

Käyttäkää aika hyödyksi

Käyttäkää yhteinen aika hyödyksi ja nauttikaa toisistanne jo iltapäivällä. Rader suosittelee pyytämään kumppania mukaan iltapäivän torkuille ja pyytämään hieman apua nukahtamiseen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat