Näin Pekka Haavisto kommentoi saamiaan tappouhkauksia

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto on toimittanut saamiaan tappouhkauksia poliisin tutkittavaksi.

Toisen kierroksen vaalipäivän lähestyessä kansan mielipiteet käyvät kuumina ja sekä Pekka Haavistoon että Sauli Niinistöön liikkuvia herjoja voi nähdä netissä ja sosiaalisissa medioissa päivittäin. Pekka Haavisto on saanut jopa tappouhkauksia.

– Semmoiset terveyttä tai henkeä uhkaavat meilit, mitä on tullut, on kaikki toimitettu poliisille. Tappouhkaukset ja murhauhkaukset otetaan aina vakavasti, oli ne sitten tehty netin kautta, puheluna, tekstiviestinä tai mailina, Haavisto kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Haavisto kehottaakin kaikkia suhtautumaan vakavasti erilaisiin uhkauksiin.

– Uhkaukset toimitetaan aina poliisille, koska koskaan ei voi tietää, millainen ihminen on liikkeellä. Onko uhkauksen lähettäjä aina tasapainossa? Kehotan ketä tahansa kääntymään poliisin puoleen, jos henkeä tai terveyttä uhataan.

Haavisto vaikuttaa kuitenkin levolliselta puhuessaan saamistaan tappouhkauksista. Presidenttiehdokas kertookin MTV3.fin Viihdeuutisille, että poliitikon työssä hän on ehtinyt jo tottua vähän kaikenlaiseen herjanheittoon.

– Tietysti puolisolle semmoiset ovat vaikeampia. Ei vain poliitikot joudu tähän, myös julkisuuden henkilöillä, kuten misseillä ja muusikoilla ilmenee uhkailua. Tärkeää on se, että näissä pyritään aina selvittämään alkulähde ja käymään asia läpi.

Tappouhkaukset ovat aina vakava asia, joka varmasti herättää tunteita. Pekka Haavisto, oletteko joutuneet kovettamaan itseänne kampanjan edetessä?

– Määrä kovettaa. Kun näitä tulee tarpeeksi, niin sitten niitä ei enää niin hirveästi huomaa. Ei se ole mikään pääsääntö, mutta kerran viikossa voi joku tämmöinenkin tulla.

Haaviston saamista tappouhkauksista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat