Näin nakurantoihin suhtaudutaan eri maissa

Nakurantojen suosio riippuu maailmankolkasta. Suvaitsevaisimmin alastomuuteen julkisella paikalla suhtaudutaan Euroopassa. Saksalaisista jopa 17 prosenttia on käyskennellyt rannalla ilman rihman kiertämää, PR Newswire uutisoi.

Flip Flop 2013 -raportissa otettiin selvää, mitä eri maan kansalaiset ajattelevat rantalomailuun liittyvistä asioista, kuten rantapuuhista, lomailuun liittyvistä peloista ja suhtautumisesta nakuiluun rannalla. Saksalaiset suhtautuvat alastomuuteen uimarannalla muita maita positiivisemmin, raportti paljastaa. Aasiassa ja Amerikassa nakurannat eivät sen sijaan ole suosiossa.

Saksalaiset käyvät nakurannoilla

Raportin mukaan suhtautuminen alastomuuteen rannalla riippuu maailmankolkasta. Kun maiden vastaukset laskettiin yhteen, yläosattomissa kulkemiseen rannalla suhtautui positiivisesti 23 prosenttia. Vastanneista 33 prosenttia ei ikinä menisi nudistirannalle.

Näin vastaukset vaihtelivat maittain:

– Intialaisista 41 prosenttia ei pidä alastomuutta rannalla soveliaana.

– Suhtautuminen alastomuuteen oli negatiivista myös Etelä-Koreassa (40 prosenttia), Malesiassa (39 prosentti), Singaporessa (39 prosenttia) ja Japanissa (36 prosenttia).

– Amerikkalaisista 25 prosenttia ja 30 prosenttia kanadalaisista kuvailivat yläosattomana kulkemista mieluisana ilmiönä. Neutraalisti ilmiöön suhtautui amerikkalaisista 24 prosenttia ja kanadalaisista 29 prosenttia. Negatiivisesti ilman yläosaa kulkemiseen suhtautui 27 prosenttia amerikkalaisista ja 25 prosenttia kanadalaisista.

– Eniten nakuna viihtyviä on kyselyn mukaan Saksassa. Flip Flop -raportti viime vuodelta paljastaa, että jopa 15 prosenttia saksalaisista on ottanut yleisellä uimarannalla aurinkoa alasti. Vuonna 2013 luku on noussut. Jopa 17 prosenttia on kokeillut nudistirantoja.

– Naapurimaa Ranskassa alastomuuteen suhtaudutaan paljon negatiivisemmin, sillä siellä jopa 42 prosenttia on sitä mieltä, etteivät he ikinä näyttäytyisi alasti uimarannalla. Ujoja löytyy niin ikään Amerikasta, jossa vain viisi prosenttia on käyskennellyt rannalla ilman rihman kiertämää.

Rantalomilla pelätään varkaita

Kyselyssä tiedusteltiin myös ihmisten rantalomailuun liittyviä pelkoja. Lomailuun liittyy sekä harmittomampia pelkoja että hengenvaarallisia kauhukuvia.

– Amerikkalaisista 54 prosenttia pelkäsi rannalla eniten varkaita.

– Amerikkalaisista 16 prosenttia pelkästi eniten hukkumista ja virtauksia

– Haita pelkäsi vastanneista 16 prosenttia

– Kymmenen prosenttia pelkäsi eniten meduusan puremaa

– Malesia oli maista ainut, jossa hukkumista pelättiin eniten. Peräti 42 prosenttia malesialaisista pelkäsi enemmän henkensä kuin lompakkonsa edestä.

Lempipuuhat rannalla

Rantapuuhat vaihtelevat niin ikään eri maissa ja kulttuureissa. Esimerkiksi auringonotto on yleisempää Euroopassa ja vähäisempää Aasiassa.

– Hiekkalinnojen rakentamisesta rannalla pitävät eniten intialaiset, joista 52 prosenttia on tehnyt niitä rannalla.

– Eniten aurinkoa ottavat norjalaiset (74 prosenttia) ja irlantilaiset (73 prosenttia).

– Vähiten aurinkoa ottavat malesialaiset (23 prosenttia) ja singaporelaiset (32 prosenttia).

– Eniten uivat saksalaiset (90 prosenttia).

– Vesiurheilulajeja (52 prosenttia) ja hierontaa (47 prosenttia) harrastettiin eniten Intiassa.

Raportti tutki ihmisten suhtautumista rantaelämään. Selvitys tehtiin netissä keväällä 2013. Kyselyyn osallistui 8606 yli 18-vuotiasta eurooppalaista, pohjoisamerikkalaista, eteläamerikkalaista ja aasialaista, jotka olivat käyneet rantalomalla viimeisen 12 kuukauden aikana tai joiden oli tarkoitus käydä rantalomalla seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: PR Newswire

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja