Näin moni suomalainen on kiinnostunut sähköauton hankinnasta

Kannattaako nyt ostaa sähköautoa? Ota nämä asiat huomioon 0:48
KATSO MYÖS: Kannattaako nyt ostaa sähköautoa? Ota nämä asiat huomioon

Sähköautot kiinnostavat eniten alle 45-vuotiaiden miesten keskuudessa. Tuoreen Autoilun suunta -tutkimuksen takana on K-Auto.

Tällä hetkellä täyssähköauton hankinnasta on kiinnostunut jopa joka kolmas suomalainen. Kiinnostus on kasvanut lievästi viime vuoteen verrattuna, tuore K-Auton tutkimus väittää.

Autoilijoita innostaa ja askarruttaa sama syy. Tärkein kriteeri auton hankinnassa on sen toimintamatka, kyselytutkimus paljastaa. Toisaalta negatiivisesti sähköautoon suhtautuvia mietitytti nimenomaan toimintamatka ja latausmahdollisuudet.

Lähes yhdeksän ihmistä kymmenestä piti sähköauton toimintamatkaa tärkeimpänä ominaisuutena.

Toiseksi tärkeimmäksi kriteeriksi sähköauton osalta nousi mahdollisuus kotilaataamiseen, ja alhaisiksi koetut käyttökustannukset (85 prosenttia).

Suhtautuminen kahtiajakautunut

65 prosenttia arvioi että vuodenvaihteessa lopetetulla hankintatuella olisi merkittävä vaikutus lopulliseen ostopäätökseen.

Yleisesti ottaen puolet kyselytutkimukseen vastanneista suhtautui positiivisesti sähköautoihin. Neljä kymmenestä koki, että he voisivat hankkia täyssähköauton viiden vuoden sisällä.

Yli kolmannes vastanneista ei voisi edes harkita sähköauton hankintaa. Erityisesti akkujen kestävyys ja korkea hinta hiertävät vastanneita.

K-Auton tilaamaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat autoilijaa ympäri Suomea.

Tutkimuksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti

Lähde: K-Auto

Lue myös:

    Uusimmat