Näin Mika Aaltolan Kirsi-vaimo suhtautui vielä alle vuosi sitten miehensä mahdolliseen presidenttiehdokkuuteen

Ukrainan sota teki Mika Aaltolasta mediahahmon – Kirsi-vaimo kertoo, mitä ajattelee julkisuudesta 7:56
Näin Mika Aaltola ja hänen Kirsi-vaimonsa kommentoivat presidenttikisaan lähtemistä vielä alle vuosi sitten.

Näin Mika Aaltola ja hänen puolisonsa Kirsi Aaltola kommentoivat mahdollista presidenttiehdokkuutta vielä alle vuosi sitten MTV Uutisille. 

Ulkopoliittisen instituutin johtajana tähän saakka toiminut Mika Aaltola, 54, kertoi torstaina lähtevänsä tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta.

Aaltola kertoi vielä alle vuosi sitten marraskuussa MTV Uutisille, että presidenttiehdokkuus ei tule tapahtumaan käden käänteessä. Mika ja hänen vaimonsa Kirsi Aaltola, 37, vierailivat itsenäisyyspäivänä vuonna 2022 Linnan etkot -lähetyksessä.

– Se tarkoittaisi sitä, että ne 20 000 nimeä pitäisi kerätä ja vaalikassa pitäisi tulla jostain muualta. Jos sitä lähdettäisiin tekemään vaalikampanjaa, niin mikäpä siinä, mutta ei se nyt tule saman tien tapahtumaan, näin se vain on, Mika Aaltola sanoi.

Kirsi Aaltola kertoi puolestaan, että pariskunta ei ollut käynyt vielä lainkaan keskusteluja kotona Mikan mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta. 

Niin, kyllä siinä varmasti muutama keskustelu pitäisi kotona käydä ja se, että mitä se merkitsisi muun perheen osalta. Näitä keskusteluja me emme ole vielä lainkaan käyneet. Mutta, jos tarve on ja näin nähdään, niin minun puolestani tottakai, Kirsi Aaltola vastasi. 

Torstaina Mika Aaltolan uutisen jälkeen Kirsi Aaltola julkaisi Instagramissa kuvan heidän perheestään. Kuvan yhteydessä hän kertoo, että koko perhe tukee Mika Aaltolaa hänen päätöksessään asettua ehdolle. 

Koko perhe tukemassa Mikaa tulla valituksi 2024 presidentinvaaleissa. Tie etenee Suomen turvallista tulevaisuutta -tukiyhdistyksen toiminnan kautta. Tavoitteena on kerätä 20 000 kannattajakorttia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mika Aaltola avioitui Kirsi Aaltolan kanssa syyskuussa 2019. Heille syntyi huhtikuussa 2022 esikoislapsi, Geo-poika. Aaltolat kertoivat haastattelussa, että lapsi muutti heidän parisuhdettaan monella tapaa.

– Kyllähän se aikataulutus on aika lailla läsnä elämässämme tällä hetkellä. Ehkä ennen kun perjantaina oli työpäivät tehty, niin aika vapaasti voimme miettiä, että mitäs tässä tänä iltana tehdään. Nykyisinhän on totta kai aika selvä, miten illat ja yöt vietetään, Kirsi sanoi.

– Lapsesta tulee myös vastuu, sitä osaa suhtautua elämään sen vaatimalla vakavuudella, mutta toisaalta leikkimielellä, Mika lisäsi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Katso Mika ja Kirsi Aaltolan haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat