Näin Lewis Hamilton reagoi Russellin anteeksipyyntöön Bottakselle

3:55
Video: Valtteri Bottas ja George Russell ajoivat Imolan GP:ssä hurjan kolarin.

Williamsin George Russell esitti Imolan F1-kisan kolaria seuranneen ensiräyhäämisensä jälkeen pahoittelut Valtteri Bottakselle maanantaina. Nyt asiaan on reagoinut Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton.

Bottas ja Williamsin Russell kolaroivat sunnuntaina taisteltuaan viimeisistä pistesijoista kilpailun puolivälissä. Brittikuski Russell lähti ohittamaan suomalaista pääsuoralla takasiipi auki, kaksikko törmäsi ja kummankin kilpailu päättyi siihen (video jutun ylälaidassa).

Bottakselle heti kolarin jälkeen kuumana käynyt Russell syytti tapahtuneesta ensin suomalaista, mutta veti sittemmin sanojaan takaisin. Maanantaina hän esitti sosiaalisessa mediassa anteeksipyynnön, jonka hän aloitti toteamalla, ettei sunnuntai ollut hänelle se mairittelevin päivä.

– Tiesin sen olevan yksi parhaista mahdollisuuksistamme saada tällä kaudella pisteitä. Kun pisteet merkitsevät yhtä paljon kuin ne merkitsevät tällä hetkellä, toisinaan otetaan riskejä. Se ei kuitenkaan kannattanut, ja minä otan vastuun siitä. Saatuani aikaa käsitellä tapahtumia jälkikäteen, tiedän, että minun olisi pitänyt käsitellä tilanne paremmin, Russell kirjoitti.

Imolan GP:ssä toiseksi sijoittunut Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton arvosti brittimaanmiehensä Russellin pahoittelua. 

– Vahvuus tulee haavoittuvuudesta. Jos et tee virhettä, et voi koskaan oppia läksyä. Kunnioitukset vastuun ottamisesta. Seuraavaan (kisaan), Hamilton kommentoi Russellin julkaisua.

Mercedes jakoi MM-sarjaa kahden kisan jälkeen johtavan seitsenkertaisen maailmanmestarin kommentin myös omalla Instagram-tilillään.

Lauantain aika-ajojen jälkeen Hamilton tuki sosiaalisessa mediassa nuorta McLaren-kuski Lando Norrisia, jonka paras kierros hylättiin ratarajojen rikkomisen takia.

Mercedeksen junioriohjelmaan kuulunutta Russellia pidetään potentiaalisena tulevaisuuden Mercedeksen F1-kuskina. Hänen on arvioitu uhkaavan Bottaksen paikkaa.

Bottaksen ja Hamiltonin nykyiset sopimukset Mercedeksen kanssa umpeutuvat tämän kauden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja