F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Entinen F1-kuski astui esiin: Mercedes on tehnyt perustavanlaatuisen virheen

4:42
Laajasti suitsutettu George Russell nousi Mercedeksellä Valtteri Bottaksen ohi kärkeen Sakhirin GP:n lähdössä.

Entinen F1-kuski, Niki Laudaa palavasta autosta pelastamassa ollut Arturo Merzario katsoo Mercedeksen tehneen perustavanlaatuisen virheen Lewis Hamiltonin suhteen.

Seitsenkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin ja Mercedeksen jatkosopimusneuvottelut ovat yhä kesken. Vääntöä on ollut huhujen mukaan sekä palkasta että sopimuksen kestosta. 

Merzarion arvion mukaan joulukuun alun tapahtumat ovat mutkistaneet Mercedeksen tilannetta. 77-vuotias italialainen näkee, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff teki tuolloin "perustavanlaatuisen" virheliikkeen päättäessään korvata koronatartunnan viime vuonna saaneen Hamiltonin Sakhirin GP:ssä Williams-kuski George Russellilla.

Nuori britti esitti kisassa loisto-otteita heti lähdöstä alkaen, kun hän ampaisi heti Valtteri Bottaksen ohi. Kisa oli Russellin näpeissä ennen Mercedeksen varikkosekoiluja.

– Ehkä Lewis Hamilton uskoi, että korvaajalla olisi vaikeampaa eikä tämä ajaisi tasolla, jota Russell osoitti Sakhirissa, Merzario sanoi italialaiselle Sportal.it:lle.

Merzarion mukaan Russell osoitti, että joku muukin voi saavuttaa Mercedeksellä voittoja. Tämä on ollut omiaan vaikeuttamaan neuvotteluja ja lisäämään kysymyksiä Hamiltonin ounastellun jatkosopimuksen keston suhteen.

Bottas jatkaa Mercedeksellä tänäkin vuonna, mutta mitä tapahtuu ensi vuodeksi? Russellin on arvioitu olevan vahvoilla, kun Mercedes pohtii ensi vuoden kuskikaksikkoaan.

Merzarion arvion mukaan se "ei ole kaukana totuudesta", ettei Hamilton halua niin vahvaa tallikaveria. Italialainen katsoo Hamiltonin pitävän mieluummin tallikaverinaan Bottaksen, joka on jäänyt hänen taakseen joka kausi, kun kaksikko on ajanut Mercedeksellä yhdessä vuodesta 2017 eteenpäin.

Merzario huomauttaa 36-vuotiasta Hamiltonia kuitenkin vääjäämättömästä muutoksesta.

– Hamiltonin täytyy tiedostaa, että asiat muuttuvat. Ennemmin tai myöhemmin sitä tulee pisteeseen, jossa nuorempi ohittaa sinut. Se on sama joka työssä, miksi asia olisi eri lailla formula ykkösissä?

Merzario ajoi F1-sarjassa vuosina 1972–79 ja ohjasti alkuun Ferraria kahtena vuonna. Kaudella 1976 hän oli yksi kuljettajista, jotka pelastivat Niki Laudan palavasta autosta Saksan GP:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja