Ex-kuskilta synkkä arvio Valtteri Bottaksen tilanteesta: "Se tulee nakertamaan häntä"

Sunnuntain F1-kisa Bahrainissa on kirvoittanut asiantuntijat kommentoimaan Valtteri Bottaksen tilannetta Mercedeksellä. Ensimmäistä kilpailuaan tallissa ajanut George Russell möyhensi Bottasta lähdöstä alkaen, kunnes tallin moka pilasi molempien kilpailun

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Entinen F1-kuski Timo Glock on arvioinut nöyryytyksen vaikutusta Bottakseen. Glock sanoo Motorsportin haastattelussa Bottaksen olevan vaikeassa tilanteessa.

Keltanokka-Russellin nöyryyttämäksi joutuminen jättää jälkensä mieheen.

– Valtterin on vaikea käsitellä tätä päässään. Se tulee nakertamaan häntä, Glock sanoo Motorsportille.

Bottas kertoi ennen viikonlopun kilpailua, ettei hän ota paineita uudesta tallikaveristaan, joka hänen tulisi päihittää. Glock näkee tilanteen toisin. Saksalaisen mukaan Bottaksen harjoituksissa tekemät ratarajojen ylitykset osoittivat suomalaisen yrittäneen kaikkensa yltääkseen Russellin aikoihin.

– Se osoittaa, kuinka kovat paineet hänellä oli.

Lopulta Russell oli ensimmäisten ja toisten harjoitusten nopein, mutta Bottas peittosi britin sekä kolmansissa harjoituksissa että aika-ajoissa, jossa hän nappasi paalupaikan.

Kilpailussa kakkosruudusta lähtenyt Russell kuittasi lähdössä suomalaisen edelle ja oli etenemässä kohti voittoa ennen Mercedeksen varikkosekoilua.

Kokemus ei ainakaan vahvista Bottaksen itseluottamusta, joka on saanut kolhuja yleensä suomalaisen tallikaverina ajavan Lewis Hamiltonin käsittelyssä.

Bottaksella on sopimus Mercedeksen kanssa myös ensi kaudesta. Seitsemännen maailmanmestaruutensa jo aiemmin varmistaneen Hamiltonin jatkosta ei ole vielä sovittu, mutta sopimuksen syntyminen lienee vain ajan kysymys.

Vaikka Bottas on ajoittain pystynyt haastamaan Hamiltonia, on brittikuski kerta toisensa jälkeen osoittanut paremmuutensa suomalaisen edessä. Glockin mukaan tilanne on todella kiperä Bottaksen kannalta. Uuden kauden alkajaisiksi spekuloidaan kisatauolta palaavan Bottaksen uudesta tasosta, mutta Glock ei ole vakuuttunut.

– Tietysti se sattuu ja paljon, kun jossain kohtaa huomaa, että mikään ei auta. Hän voi sulkeutua Suomeen kolmeksi kuukaudeksi, eikä siltikään pysty lyömään Lewis Hamiltonia.

Lue myös:

    Uusimmat