Fernando Alonson pöyhkeää kommenttia reviteltiin mediassa: espanjalainen kiirehti korjaamaan sanomisiaan – yksi väärin kuultu kirjain muutti kaiken

Fernando Alonso sanoo kuulleensa kysymyksen väärin, kun hänen tulkittiin kehuskelleen omalla osaamisellaan Bahrainin GP-viikonlopun alla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Britannian yleisradioyhtiö BBC haastatteli Alonsoa, 39, ennen espanjalaisen F1-uran 316. GP-viikonloppua. Kaksinkertainen maailmanmestari vetäytyi F1-radoilta McLarenilla ajamansa kauden 2018 jälkeen, mutta nyt hän palaa kuninkuusluokkaan Alpine-tallin väreissä.

Haastattelusta nostettiin useissa eri F1-medioissa esiin Alonson kommentti, jossa hän kehui itseään paremmaksi kuljettajaksi kuin lähtöruudukon muut tunnetut nimet. Esimerkiksi Sebastian Vettel on sittemmin sanonut, ettei hän kunnioituksesta kilpakumppaneita kohtaan menisi koskaan sanomaan mitään vastaavaa.

Lauantaina Alonso itsekin kiirehti korjaamaan sanomisiaan.

– Tarkoitukseni ei missään vaiheessa ollut sanoa, että olen parempi kuin Lewis HamiltonMax Verstappen tai kukaan muukaan. Ehkä ymmärsin kysymyksen väärin. Luulin, että minulta kysyttiin, olenko yhtä hyvä kuin 2018, kun jätin F1-sarjan, Alonso täsmensi BBC:n mukaan.

Kävi ilmi, että Alonso oli kuullut väärin yhden kirjaimen, joka muutti kysymyksen ja sitä kautta myös vastauksen merkityksen.

BBC:n Ben Croucher kysyi Alonsolta ensin, miltä tästä tuntuu palata F1-sarjaan, jossa ajaa edelleen hänen pitkäaikaisia kilpakumppaneitaan, kuten Hamilton ja Kimi Räikkönen, mutta myös uusia, nuoria lahjakkuuksia.

Alonso vastasi, että on suuri haaste kohdata radalla Hamiltonin, Räikkösen, Vettelin ja Verstappenin kaltaisia kuljettajia, jotka olivat mukana jo kaksi vuotta sitten, kun hän lopetti uransa ensimmäisen kerran.

Tämän jälkeen Croucher kysyi, kokeeko Alonso olevansa yhtä hyvä kuin edellä mainitut kuljettajat (englanniksi them). Alonso kuitenkin luuli Croucherin kysyneen, kokeeko hän olevansa yhtä hyvä kuin kaksi vuotta sitten (englanniksi then).

– En. Olen parempi, Alonso vastasi ilmeenkään värähtämättä.

Nyt kaikille on selvää, mitä hän vastauksella tarkoitti.

– En sanonut sitä verratakseni itseäni Lewisiin tai Maxiin. On ensinnäkin vaikea tehdä vertailua, ja toiseksi he ovat dominoineet sarjaa viime vuodet.

Alonso kuittasi lauantain aika-ajoista yhdeksännen lähtöruudun. Tallikaveri Esteban Ocon jäi 16:nneksi. Ferrarin Carlos Sainz oli vain 0,034 sekuntia Alonsoa nopeampi, eikä ero McLarenin Lando Norrisin seitsemänteen sijaankaan ollut kuin 0,275 sekuntia.

– Okei. Ohitamme heidät huomenna startissa, Alonso täräytti kisainsinöörilleen kuultuaan aika-ajojen tulokset.

Lue myös:

    Uusimmat