Laihduttajan kannattaa kiinnittää huomiota ruoan kalorimääriin annoskoon sijaan, vinkkaa tuore tutkimus. Lautaselle olisi hyvä valita vähemmän energiaa sisältäviä ruoka-aineita, kuten salaattia.
Yhdysvaltalaisen Penn Staten yliopiston tutkimuksessa todettiin, että laihduttajan kannattaisi annoskoon pienentämisen sijaan pitää silmällä ruoan kaloripitoisuutta, kertoo Time.com. Tutkimuksen mukaan se näyttäisi olevan varmempi tapa laihtua.
Annoskoko voi hämätä
Appetite-lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 102 naista, joista 39 oli ollut aiemmin mukana vuoden mittaisessa painonpudotustutkimuksessa. Naiset jaettiin tämän perusteella ryhmiin.
Kaikki naiset tulivat tutkimuslaboratorioon kerran viikossa kuukauden ajan syömään yhden aterian. Tarjolla oli seitsemän ateriavaihtoehtoa, joista sai valita mieleisensä.
Tutkijat olettivat, että painonpudotutkimukseen osallistuneet naiset olisivat syöneet vähemmän, koska heitä oli edellisen tutkimuksen yhteydessä ohjeistettu laihduttamaan eri tavoin, esimerkiksi mittaamalla annoskoot ja laskemalla ruokien kaloripitoisuuksia. Aiempi tutkimus oli keskittynyt vahvasti annoskoon muuttamiseen.


