Näin laihdut herkutellen jopa 13 kiloa vuodessa

Kaikista herkuista ei tarvitse kieltäytyä dieetilläkään, itse asiassa - niiden nauttiminen on täysin suositeltavaa!

Mikään ei laihduta yhtä tehokkaasti kuin smoothie, sillä se on sekä kevyt, ruokaisa että herkullinenkin ateriankorvike. Ravitseva smoothie pitää nälän loitolla ja juoman sisältämät vitamiinit mielen virkeänä.

Vain mielikuvitus on rajana omaa herkkua valmistaessasi, sillä muun muassa erilaisista viljoista, pähkinöistä, hedelmistä ja marjoista voi koota satoja eri makukokonaisuuksia.

Asiantuntijoiden mukaan smoothiedieetillä voi laihtua vuodessa jopa 13 kiloa, eikä ihmejuomalla tarvitse edes korvata kaikkia aterioita.

Tiedätkö, mitä suuhusi pistät?

Harva tietää, että kahden desilitran jogurttipurkki sisältää tavallisesti noin 10 palaa sokeria. Sama pätee moniin muihin ruokiin, jotka yleensä koetaan normaaliin ruokavalioon kuuluviksi. Tämä johtuu siitä, että emme jaksa tutustua ostostemme ravintoainelistauksiin, emmekä siten ole tiedä mitä suuhumme laitamme.

Kun teet itse smoothiesi, tiedät tarkasti mitä ne milloinkin sisältävät ja jätät piilorasvat ja -sokerit minimiin. Lisäksi korvaat paljon hedelmiä ja vihanneksia sisältävillä juomilla valkoista viljaa ja tyydyttyneitä rasvoja, mikä parantaa terveyttäsi ja saa sinut laihtumaan.

Älä korvaa kaikkia ruokia

Parasta smoothie-juomissa on, että korvatessaan aterioita ne korvaavat myös paljon valkoista jauhoa ja sokeria sisältäviä pitkälle prosessoituja ruokia. Piilosokerit ja -rasvat jäävät minimiin, kun tiedät täysin mitä olet herkkujuomaasi laittanut.

Aamupala, välipala ja kevyt lounas korvautuvat smoothieilla loistavasti, mutta kaikkia ruokia sillä ei saa korvata. On esimerkiksi tärkeää muistaa syödä yksi tavallinen, lämmin ruoka päivässä, sillä muuten syömäsi kalorimäärät jäävät liian pieniksi. Riian vähäinen ravinnonsaanti ajaa kehosi säästöliekille, jolloin se ryhtyy varastoimaan ravintoa ja syö läskin sijaan lihasta.

Kokeile herkullisia smoothie-reseptejä:

Testaa runsaskuituista leivontaa: Hae mukaan testiryhmään!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja