Näin Kuopion teinipuukotus eteni – epäilty kuvasi sekavan tilitysvideon someen ja esitteli veistä

Nuori nainen vangittiin Kuopiossa viikonloppuna tapahtuneesta puukotuksesta epäiltynä. Nainen julkaisi sekavan videon sosiaalisessa mediassa puukotuksen jälkeen. Toinen epäillyistä puolestaan on vain 15-vuotias. Poliisi selvittää hänen osuuttaan tapahtumiin.

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi 18-vuotiaan naisen puukotuksesta epäiltynä tutkintavankeuteen eilen. Epäilty rikosnimike on tapon yritys.

Itä-Suomen poliisi kertoo puukotuksen esitutkinnan etenemisestä tiedotteessaan.

Aiemmin poliisi kertoi ottaneensa kiinni kaksi nuorta tyttöä tapaukseen liittyen. Nuorempi epäillyistä on poliisin mukaan nyt päästetty vapaaksi.

15-vuotias tyttö oli aiemmin pidätettynä. Poliisi kertoo selvittävänsä hänen osuuttaan tapahtumiin esitutkinnassa. Tyttö on edelleen epäillyn asemassa, vaikka pääsikin vapaaksi.

Poliisi kertoo myös, että toinen epäillyistä tekijöistä kuvasi tapahtumien jälkeen videon ja jakoi sen eteenpäin. Poliisi kertoo saaneensa videon haltuunsa.

Myös MTV Uutiset on nähnyt videon. Videolla sekavasti esiintyvä nuori nainen tilittää juuri puukottaneensa henkilöä ja solvaa uhria rajusti. Nainen myös esittelee mukanaan olevaa veistä.

Videolla esiintyvä nuori nainen on epäillyistä vanhempi.

Poliisi täsmentää tapahtumien kulkua

Rikosepäilyyn johtaneet tapahtumat alkoivat Kuopion keskustassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa viime lauantai-iltana. Poliisi täsmentää myös tapahtumien kulkua tuoreessa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan toinen epäillyistä löi asunnossa ollutta asianomistajaa yllättäen teräaseella selkään, minkä jälkeen asunnossa olleet henkilöt ja epäillyt poistuivat asunnosta.

Tilanteen jälkeen myös kerrostalossa asuva ulkopuolinen joutui väkivallan uhriksi.

Samassa rapussa asuva henkilö oli mennyt selvittämään käytävästä kuuluvan mekkalan syytä, kun häntä lyötiin kasvoihin. Hän ei poliisin mukaan saanut tilanteessa vakavia vammoja.

Tämän jälkeen puukotuksesta epäillyt olivat nousseet Kuopion keskustassa paikallisliikenteen bussiin.

Poliisin mukaan bussissa syntyi sanaharkkaa epäiltyjen ja kahden pojan välille. Toinen puukotuksesta epäillyistä oli ottanut teräaseen esille ja yrittänyt lyödä poikia. Pojat onnistuivat väistämään ja saivat veitsen itselleen, poliisi kertoo.

Poliisi on aiemmin kertonut tutkivansa bussin tapahtumia törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Poliisi kertoi aiemmin, että kyse oli bussilinjasta 4. Samalla poliisi pyysi silminnäkijähavaintoja bussin muilta matkustajilta. Nyt poliisi kiittää kansalaisia saamistaan vihjeistä tapaukseen liittyen.

Poliisi myös kertoo, että kerrostalossa puukotettu asianomistaja on saanut hoitoa, ja ettei hänellä ole hengenvaaraa.  

Lue myös:

    Uusimmat