Miksi nainen puukotettiin kuoliaaksi Kempeleessä joulun alla? Poliisi vaikenee yhä – taposta epäillyn nuoren naisen taustalla rajun välikohtauksen aloittaminen Oulun yössä

Kempeleessä Pohjois-Pohjanmaalla tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on loppusuoralla, mutta poliisi vaikenee tapauksen taustoista yhä. Naisen taposta epäillyllä parikymppisellä naisella on MTV Uutisten tietojen mukaan aiempaa rikostaustaa.

1980-luvulla syntynyt nainen puukotettiin kuoliaaksi yksityisasunnossa viime joulukuun 8. päivä. Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta aamuyöllä kello 4.00.

Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita ja ensihoitoyksikkö. Lääkäri totesi asunnosta löytyneen uhrin kuolleeksi paikan päällä.

Vielä saman yön aikana poliisi otti kiinni useita henkilöitä tapauksen selvittämiseksi. Pian epäilyt kohdistuivat kuitenkin vain yhteen henkilöön, 23-vuotiaaseen naiseen. Muut kiinniotetut vapautettiin.

Joulukuun 11. päivä Oulun käräjäoikeus passitti 23-vuotiaan naisen tutkintavankeuteen taposta todennäköisin syin epäiltynä. Hän on vangittuna edelleen.

Poliisi lupaa tiedottaa myöhemmin

Poliisi kertoi pian henkirikoksen paljastuttua, että uhri sekä teosta epäilty nainen tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisilla oli käsitys verityön motiivista jo tutkinnan alkutaipaleella.

Sen jälkeen tapausta ei ole julkisuuteen juuri avattu.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Palokangas Oulun poliisilaitokselta toteaa, ettei uutta kerrottavaa ole vieläkään. Hän ei suostu edelleenkään ottamaan kantaa esimerkiksi verityön motiiviin tai siihen, onko taposta epäilty nainen myöntänyt tai kiistänyt osallisuutensa tapaukseen.

Palokankaan mukaan tapauksen esitutkinta on kuitenkin jo loppusuoralla, ja jutun odotetaan siirtyvän syyttäjän pöydälle kuun vaihteeseen mennessä. Hänen mukaansa poliisi tiedottaa tapauksesta lisää esitutkinnan valmistuttua.

Kissatappelu tanssilattialla ja rattijuopumus

Taposta epäillyllä 23-vuotiaalla naisella on aiempaa rikostaustaa.

MTV Uutisten tietojen mukaan nainen on tuomittu rattijuopumuksesta ja kahdesta pahoinpitelystä. Molemmissa tapauksissa naiselle tuomittiin rangaistukseksi sakkoja.

Oulun käräjäoikeus antoi tuomionsa rattijuopumusasiassa viime vuonna. Pahoinpitelytuomio tuli vuonna 2016. Siitä valitettiin hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan ottanut asiaa käsiteltäväksi. Rovaniemen hovioikeus päätti asiasta vuonna 2017.

Pahoinpitelyjutussa on kyse oululaisessa ravintolassa vuonna 2015 sattuneesta välikohtauksesta, jossa nainen oli käynyt käsiksi toiseen naiseen tanssilattialla. Välikohtauksen tiimellyksessä nainen oli pahoinpidellyt myös toista, uhrin seurueeseen kuulunutta naista, joka oli tullut väliin.

Nainen oli repinyt molempia uhreja hiuksista. Väliin tullutta naista oli lisäksi pahoinpidellyt väkivallan aloittaneen naisen seurassa ollut mies.

Käräjätuomion perusteella välikohtaus sai alkunsa, kun ensimmäisenä pahoinpitelyn uhriksi joutunut nainen läikytti juomaansa.

Uhri kertoi itse oikeudessa, että väkivallan aloittanut nainen sekä mies olivat rymynneet heidän tanssirinkinsä keskelle, minkä johdosta hän oli ”antanut juomansa kaatua vähän reippaamman puoleisesti”. Hän arveli, että juomaa oli kaatunut kaksikon päälle. Tämän jälkeen hänet vedettiin hiuksista maahan.

Lue myös:

    Uusimmat