Näin karmivaan kuntoon F1-auto paloi yhdessä historian pahimmista onnettomuuksista – tallipäällikkö muistelee: "Sekunnit tuntuivat kestävän tunteja"

Romain Grosjeanin palanut auto asetettiin näytteille 2:14

Romain Grosjeanin vuoden 2020 kauhukolarin auto on asetettu näytille Madridissa Espanjassa.

Grosjean joutui karmeaan onnettomuuteen vuoden 2020 Bahrainin osakilpailussa, kun hän menetti autonsa hallinnan ja suistui päistikkaa radan kaiteeseen. Auto hajosi törmäyksen voimasta kahtia ja liekit nousivat metrien korkeuteen. Pitkään vaikutti jopa siltä, että ranskalainen ei selviä tilanteesta, mutta Grosjean pääsi onneksi kapuamaan turvaan liekkimeren keskeltä ja  jäi henkiin ilman vakvia vammoja.

Nyt Grosjeanin turmanauto on asetettu näytteille Espanjan pääkaupungissa Madridissa.

Pääkuvan videolta voit katsoa, mitä Grosjeanin autosta jäi onnettomuuden jälkeen jäljelle.

Entinen Ferrari-tallin tallipäällikkö Stefano Domenicali kertoo videolla Grosjeanin onnettomuudesta.

– Tilanne oli pelottava. Tuollaisella hetkellä sekunnit tuntuvat kestävän tunteja. Kun sai odottaa useita sekunteja, ennen kuin näki Romainin kapuavan ulos autosta, oli se todella rankkaa, Domenicali sanoo.

Romain Grosjeanin kolari on yksi viime vuosien pahimmista, ja sillä on Domenicalille erityismerkitys.

–  Mielestäni Grosjeanin auton raato on valtavan tärkeä osa Formula 1:n historiaa. Se ei kuvasta vain sitä, mitä tapahtui marraskuussa 2020 Bahrainissa, vaan se kertoo myös tarinan siitä, miten 50 vuoden aikana tehdyt turvallisuusinnovaatiot mahdollistivat, että Romain Grosjean pystyi lopulta kiipeämään ulos autosta ja kävelemään pois onnettomuuden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat