Näin isäpuoli esitteli poliisille 4-vuotiaan kuolemaan johtaneiden palovammojen syntyneen – katso rekonstruktio suihkutuksesta

Joensuun lapsisurma: Näin isäpuoli suihkutti 4-vuotiasta lasta suihkulla 2:54
Menehtyneen lapsen isäpuoli näyttää videolla miten suihkutti 4-vuotiasta lasta suihkulla.

Joensuussa 4-vuotiaan pojan kuoleman aiheuttaneet lapsen äiti ja isäpuoli on tuomittu vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Yksi iso kysymys oikeudessa oli, miten lapsen palovammat olivat syntyneet.

Syyttäjä oli vaatinut 26-vuotiaalle isäpuolelle rangaistusta murhasta ja 22-vuotiaalle äidille taposta. 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus kuitenkin totesi, ettei kaksikko aiheuttanut lapsen kuolemaa tahallaan, sillä kuolema ei ollut palovammoista todennäköisin seuraus, eivätkä he tarkoittaneet tappaa. Sen sijaan heidät tuomittiin pojan törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Isäpuolen mukaan palovammat olivat aiheutuneet, kun hän oli suihkuttanut poikaa kuumalla vedellä. Poliisin rekonstruktiovideolla hän näyttää, miten oli lasta suihkuttanut. 

Jutun alussa olevalla poliisin rekonstruktiovideolla lapsen isäpuoli näyttää itse nuken avulla, miten oman hän kertomuksensa mukaan suihkutti 4-vuotiasta lasta kuumalla vedellä. 

Yksi iso kysymys oikeudenkäynnissä koskikin sitä, oliko teossa käytetty höyrymoppia vai syytetyn kertomuksen mukaisesti kuumaa suihkua. 

Oikeuden mukaan isäpuoli aiheutti pojan kuolemaan johtaneet vammat todennäköisesti höyrymopilla tai kuumalla vedellä. Oikeus katsoi, että lapsen vammat viittasivat huomattavasti vesijohtovettä kuumemman veden käyttöön.

Höyrymopin käytön puolesta puhui myös se, että lapsella oli rinnassaan kolmion muotoinen, tarkkarajainen ja tasainen palovamma, joka sopii höyrymopin päässä olevaan tyynyyn. Oikeus piti höyrymopin käyttöä todennäköisenä senkin vuoksi, ettei miehellä itsellään ollut palovammoja.

Isäpuoli Sebastian Halonen tuomittiin 7 vuoden ja 9 kuukauden vankeuteen. Äiti Muusa Rissanen tuomittiin 3 vuoden ja 7 kuukauden vankeuteen.

Saiko Joensuussa kuollut 4-vuotias oikeutta? Rikostoimittajat ruotivat tuomiota 13:46
Saiko Joensuussa kuollut 4-vuotias oikeutta? Rikostoimittajat ruotivat tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat